Pár éve nem adtam be adóbevallást, illetve tb tartozás? Mit csináljak?
A fennálló tartozások kifizetésére kötelezhetnek.Esetleg a büntetési díj befizetésére is kötelezhetnek.
Találj ki jó okot ,hogy miért nem adtad be a megfelelő papírokat.
" A kérdező kommentje:
Mennyire büntethetnek meg adóbevallás elmaradása miatt?"
Azt majd megtudod pontosan. De ha volt adótartozásod 2008-ban, akkor 2008-tól 2012-ig a késedelmi kamatok, évi elszámolási díjakat is beleszámolják. A Tb tartozásod ról fogalmam sincs,hogy csak visszamenőleg 6 hónapot, vagy 2007-től amivel elmaradtál ki kellene fizetni. Itt se feledkezz meg a napi késedelmi kamatokról. Ezenkívül akár kérhetik adóbevallás be nem adása miatti büntetést ami akár 100.000 forint bírságot is jelenthet. (legalábbis nekem ezt írták 2 éve a levélben, de nekem nem kellett kifizetni,mert bár késtem 2-3 hónapot,de beadtam az adóbevallásomat..
Szóval nem lehet megmondani előre,hogy mennyit fogsz fizetni. De nem kell aggódni.holnap pontosan tudni fogod.
Az apeh nem tud minden évben leellenőrizni,hogy te minden évben becsületesen adóztál-e. Feltételezik,hogy minden ember aki dolgozik és adózott az készít adóbevallást. Ők ilyenkor csak leellenőrzik,hogy megfelelően lett kitöltve,és a visszaigényelt összegek is megfelelőek.
A legtöbb esetben amikor valakinek nagyobb összegű adó visszatérítés járna, utána néznek,hogy tavalyról vagy esetleg korábbi évekről nem maradt-e mínuszban az illető adózó. Ha igen,akkor az adó visszatérítésből gyorsan lerendezik az elmaradt tartozást,és ezzel tájékoztatják is az illető adózott.
Nálad is ez történhetett. A 6 ezer forint nem olyan nagy összeg,kifizették,és kész. A 30 ezres összeg már szép összeg,és ezért már érdemes utána nézni az előző évi adóbevallásodnak.A te esetedben jött a meglepi. Nincs 2008-2009-es évi adóbevallásod. Így fogalmuk sincs,hogy ebben a két évben te tartoznál nekik vagy ők neked..
Az is lehet hogy a 2 év valamelyikén neked kellett volna fizetned nekik. Na ezért kell bemenned,hoyg elmond,miért nem csináltál adóbevallást.
(ha rám hallgatsz akkor a 2008 és a 2009 években kapott munkapapírjaidat is vidd magaddal)
A 100.000 forintos be nem fizetett adóbevallási büntetési díj az nem feltétlenül 100 ezret jelent. Inkább azt mondanám,hogy max.100 ezer forintot vonhatnának le büntetési díjként. De van amikor méltányosságból elnézik(ahogy nálam is elnézték)
Az biztos,hogy Tb elmaradást fizetned kell. Az is biztos,hogy valamit fizetned kell az apehnak is. Az is lehet,hogy te nem fogod megkapni az adó visszatérítést,mert beleszámolják a tartozásodba..
Én nem idegeskednék előre..Felesleges,mert okosabb úgy se leszel tőle.(úgy értem,hogy hiába leszel ideges nem fogod tudni a pontos összeget..nem igaz??)
Inkább holnap tiszta fejjel,nyugisan menj be,és hallgasd meg mit mondanak.
Legyél tisztelet tudó. Ha ne adj isten flegmáskodnának veled (sajna vannak irodisták akik azt hiszik,ők bármilyen hangnemben beszélhetnek az emberrel) Azt nyugodt hangon meg lehet kérni,hogy normálisan beszéljen veled,mert te is normálisan beszélsz..Szóval holnap mindent elmondanak neked,és akkor tudni fogod.
Ha mégis úgy alakul,hogy számodra nagy összeget kell fizetned, akkor se idegeskedj. Ott helyben kérj részlet fizetési kérelmet. Megfogják adni.
tegnap 19:39 vagyok
Én ezt nem értem. Segítek infóval és le vagyok pontozva??Mi rosszat írtam?? Vagy a sok bar&marcú azt hiszi apeh dolgozó vagyok??
Pedig nem vagyok az,csak én már évekkel ezelőtt végig mentem a procedúrán..Komolyan nem érdemes tanácsokat,tapasztalatot mondani,mert állandóan lepontozzák az embert ( egyébként megcsinálják az adóbevallásodat ha kéred, de nem egyből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!