Mi történik ha elfelejtettem adóbevallást küldeni? Mennyire büntethetnek?
Kérj meg valakit, hogy csinálja meg, nem lesz gond. Én szinte minden évben kb fél éves csúszással adtam be eddig. :) Soha nem szólt érte senki, pedig nekem már nem diákmunka után kell. Idén sikerült először időben, büszke is vagyok magamra. :)
Szóval küld el simán.
Fölösleges felhívnod a NAV-ot.
Kell bevallást készítened.
Ugyanazon a nyomtatványon kell megcsinálnod (1153), mintha időben adtad volna be.
A késedelmesen benyújtott adóbevallás esetén az adóhatóság 200ezer forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki (az adóbevallás tájékoztató főlap 9.pontjában olvashatod)
Mielőtt infarktust kapsz, 99,99%, hogy semmilyen bírságot nem szabnak ki rád a késedelemért.
Tavaly az egyik ismerősöm augusztusban kapott felszólítást a NAVtól, hogy a 2010es évről nem nyújtott be bevallást (2 hónap közmunkából származó jövedelme volt, nem tudta, hogy arról is kell bevallást beadni, az önkormányzatnál sem mondták neki) A felszólításban kapott 8 nap határidőt a bevallás pótlására. Beküldte 8 napon belül, nem bírságolták meg.
Szóval ne parázz! Ha eddig nem tetted meg, most töltsd le a 1153-as nyomtatványt, töltsd ki és küldd be. Ha van ügyfélkapud, azon keresztül is beküldheted, akkor még a feladásra sem kell költened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!