Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adokedvezményel...

Rituska22 kérdése:

Családi adokedvezményel kapcsolatban az volna a kérdésem?

Figyelt kérdés
Elementem dolgozni május 7-dikötöl és sajnos a családi kedvezményt viszont csak junisban igényeltem akkor aza honap vagyis a májusit azt viszamenöleg megkapom-e a következö fizetésemmel vagy nem?
2012. jún. 10. 05:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Visszamenőleg már nem tudnak korrigálni, de ha jövőre úgyis önadózó leszel, akkor igénybe tudod venni az egész évi jogosultságodnak megfelelő összeget.
2012. jún. 10. 07:49
 2/6 anonim ***** válasza:
A családi kedvezmény egyébként egész évre jár, ha egész évben voltak gyerekeid. Tehát ha akkora a fizetésed, akkor januártól áprilisig is el tudod majd számolni.
2012. jún. 11. 08:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Visszamenőlegesen év közben nem tudják megadni, de arra az időszakra, amelyre jogosult voltál egész évben, de nem tudtad év közben érvényesíteni, azt az év végi adóbevallásban utólag megteheted.
2012. jún. 11. 08:43
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! De akkor már a juniusit megkapom a béremmel?vagy már azt sem?
2012. jún. 12. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha még a júniusi bér számfejtése előtt megtetted a nyilatkozatot, akkor a munkáltató köteles azt figyelembe venni. Ha csak utána tetted meg, akkor nem fogja átdolgozni az egész bérszámfejtést miattad, így csak a következő hónaptól kapod a kedvezményt.

Példa: Június havi fizetés napja: július 10-e. A bérszámfejtéshez az azt befolyásoló papírokat legkésőbb július 3-ig le kell adni. Ha addig megteszed a nyilatkozatot, akkor még figyelembe tudják venni a június havi bérednél a kért kedvezményt, de ha 4-én vagy utána teszed meg, akkor már nem.

2012. jún. 13. 08:01
 6/6 A kérdező kommentje:
igen a papirokat ledtam már most.nagyon köszönöm a válaszokat.
2012. jún. 14. 03:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!