Rituska22 kérdése:
Családi adokedvezményel kapcsolatban az volna a kérdésem?
Figyelt kérdés
Elementem dolgozni május 7-dikötöl és sajnos a családi kedvezményt viszont csak junisban igényeltem akkor aza honap vagyis a májusit azt viszamenöleg megkapom-e a következö fizetésemmel vagy nem?2012. jún. 10. 05:08
1/6 anonim válasza:
Visszamenőleg már nem tudnak korrigálni, de ha jövőre úgyis önadózó leszel, akkor igénybe tudod venni az egész évi jogosultságodnak megfelelő összeget.
2/6 anonim válasza:
A családi kedvezmény egyébként egész évre jár, ha egész évben voltak gyerekeid. Tehát ha akkora a fizetésed, akkor januártól áprilisig is el tudod majd számolni.
3/6 anonim válasza:
Visszamenőlegesen év közben nem tudják megadni, de arra az időszakra, amelyre jogosult voltál egész évben, de nem tudtad év közben érvényesíteni, azt az év végi adóbevallásban utólag megteheted.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! De akkor már a juniusit megkapom a béremmel?vagy már azt sem?
2012. jún. 12. 20:38
5/6 anonim válasza:
Ha még a júniusi bér számfejtése előtt megtetted a nyilatkozatot, akkor a munkáltató köteles azt figyelembe venni. Ha csak utána tetted meg, akkor nem fogja átdolgozni az egész bérszámfejtést miattad, így csak a következő hónaptól kapod a kedvezményt.
Példa: Június havi fizetés napja: július 10-e. A bérszámfejtéshez az azt befolyásoló papírokat legkésőbb július 3-ig le kell adni. Ha addig megteszed a nyilatkozatot, akkor még figyelembe tudják venni a június havi bérednél a kért kedvezményt, de ha 4-én vagy utána teszed meg, akkor már nem.
6/6 A kérdező kommentje:
igen a papirokat ledtam már most.nagyon köszönöm a válaszokat.
2012. jún. 14. 03:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!