Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A Vaterán üzletelők nem félnek?

A Vaterán üzletelők nem félnek?

Figyelt kérdés

[link]

Rengeteg eladó van,aki külföldről tucatjával rendel új ékszereket,ruhákat,játékokat,amiket zömében nem vagyonokért adnak el,de sok pár száz meg ezer forint sokra megy...

2012. máj. 26. 13:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
De. Félnek, de vateráznak, mert mindenki bízik a saját szerencséjében. Fél itt már mindenki mindentől. Én pld. egy NAV-os levéltől tegnap mnajdnem besz@rtam, pedig csak a Fogyasztóvédelem reagált egy panaszbeadványomra. Az emberek nagy része - kicsiben, vagy nagyban - ügyeskedik, hogy megéljen. Van, aki brahiból is persze.
2012. máj. 26. 13:56
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
én most akarok majd elkezdeni vaterázni..fogok félni de majd lesz valahogy:D
2012. máj. 26. 14:00
 3/20 anonim ***** válasza:
25%
Tudod ha befizeted az adot nem kell felni:)
2012. máj. 26. 17:54
 4/20 anonim ***** válasza:

A többsége ezeknek az eladóknak eBay-es cuccokat ad tovább különböző mértékű haszonnal. Könnyen előfordulhat hogy valaki csak a képet teszi közzé az 5000 Ft-os converse cipőről és a 4-6 hét alatt befolyt összeggel tervezi élete szebbé tételét, de mivel bankszámlát kell regisztrálnia, így könnyen kideríthető az eladó személyazonossága. Egyetlen esélye a csalónak ha egy csövessel vagy hamis szeméylivel nyit bankszámlát majd a befolyt összeget készpénzben felveszi és köddé válik.

Az értékelések egyébként nagyon beszédesek ahogy a vatera fórum is.

2012. máj. 26. 18:59
 5/20 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak adok teljes mértékben igazat. Valahogy senki nem hiszi el, hogy "ez velem is megtörténhet"? Már az, hogy az adóhatóság utolélri őket. Nem tudom, hogy miért nem egyszerűbb befizetni azt az adót (ráadásul évi 600.000 ezer forint árbevételig nincs is semmi kötelezettség), minthogy álmatlan éjszakákkal élni éveket.
2012. máj. 29. 07:53
 6/20 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki fél, aki Magyarországon vállalkozik. De ha minden szabályt betart, akkor nem marad neki semmi. Lehet menni máshoz alkalmazottnak 80 e Ft-ért, vagy inkább bevállalod, hogy elkap a NAV.
2012. jún. 13. 09:40
 7/20 anonim ***** válasza:
2012. jún. 13. 10:55
 8/20 anonim ***** válasza:

Inkább így írom: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

Még ha a bevétel harmadát max felét kéne befizetni, akkor talán, de úgy hogy többet kelljen adóznom-járulékoznom, mint az egész bevétel.

És a számomra szükségtelen dolgokkal mit csináljak, ha már eladni nem lehet?

2012. jún. 13. 13:42
 9/20 anonim ***** válasza:

Az evi 600000-es limit a nem uzletszeru kereskedelemre vonatkozik.

Az hogy ebayrol rendelnek es eladjak nah az uzletszeru...

Es az egeszrol annyit h a kisembert az ag is huzza mit hisztizunk itt a szomszed parszazezres plusz evi bevetelen h ne kopjon fel az alla es a kolykoknek is tudjon gagyat venni, nem arrol beszelunk ezeknek a vateras eladoknal hogy a kanari szigeteki nyaralasat fizetne ebbol nemde?

De mar ennyire nincs itt osszatartas...

Huzzuk le egymast ahelyett hogy osszetartanank es nem engednenk kizsakmanyoltatni magunkat...

Jah es egyebkent a bkvs egyszazmillios vegkielegitessel mi van? Arrol mar sose esik szo, csak a csalo kisemberekrol...

Ui.: en is vateraztam, kozel szivrohamot kaptam amikor egy navos auto allt a hazunk felett ejjel. Es ujra vaterazni fogok mert fiatal vagyok, a szuleim nem tudnak mindenben eltartani de en elni akarok, bulizni, uj ruhakat venni, kavezni a barataimmal es nem azt hogy visszagondolva az egesz fiatalkoromban semmi szorakozas nem volt mert anyamek a lakashitelt fizettek vissza amj 2-3xra nott -szoval ha ez a kicsi bssza a csoreg a navnak akkor dogoljenek meg hogy ennyire embertelenek...

2012. jún. 13. 17:43
 10/20 anonim válasza:
Figyeljetek oda egyre több a próba vásárlás a vaterán !!
2012. jún. 21. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!