Németh Péter kérdése:
2011-es évben vaterán adtam el kb.1 millió forint értékben külföldről rendelt dolgokat. Ez 105 eladást jelent. Ingó értékesítésként valljam e ezt be vagy pedig ezt már önálló tevékenységből származó jövedelemként?
Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 11:23
1/5 anonim válasza:
Nekem egyértelmű, hogy üzletszerű, tehát gazdasági tevékenységnek minősül, így önálló tevékenységből származó jövedelemként vallanám be.
2/5 anonim válasza:
Amit Vaterán keresel be kell vallani? O.o
3/5 anonim válasza:
Csak akkor kell bevallani ha üzletszerű vagy 800.000-nél több. Ha viszont üzletszerű akkor előre be kell jelenteni szóval ezzel elkésett a kérdező.
4/5 A kérdező kommentje:
Magyarul már biztos számíthatok büntetésre?
Ezen az oldalon ezt nem írták.
E szerint ha önálló tevékenységnek be van vallva akkor semmi gond nincs.
2012. máj. 16. 05:24
5/5 anonim válasza:
Mi az a 800 ezer? Bevétel, jövedelem, adótartalom?
600 ezer forint bevételig "adómentes", vagy 200 ezer forint jövedelemig. Bevétel és jövedelem nem ugyanaz!
Ha már előre tudom, hogy üzletszerű az, amit csinálni akarok, akkor kérjek már rá az adóhatóságtól adószámot, így nem ér év végén meglepetés. Azt meg senki ne mondja, hogy valaki nem tudja előre, hogy üzletelni akar valamivel...
Most akkor a tevékenységre meg nem kért adószám nélkül fogod bevallani, mint önálló tevékenységből származó jövedelem. Mást úgysem tudsz már csinálni. Ez a kisebb baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!