Ha nem adtam be az idei SZJA-hoz a papírokat, mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Csak most kaptam jövedelemigazolásról(diákmunka) papírt,ezért nem tudtam előbb beadni.A határidő hétfővel lejárt,tudok valamit tenni hogy büntetés nélkül be tudjam adni és esetleg az adó visszatérítést is megkapjam(30 000ft lenne2012. máj. 23. 19:29
1/2 anonim válasza:
Ha a bevallásra gondolsz, akkor add be most.
Szabhatnak ki büntetést, de nem valószínű, hogy fognak. Az egyik rokonom tavaly augusztusban kapott felszólítást a NAVtól, mert nem adott be adóbevallást (adót fizetnie nem kellett, mert fedezte az adójóváírás) 8 napon belül be kellett adni, de nem büntették meg.
2/2 anonim válasza:
Nekem egy ismerősöm a néhai APEH - nél dolgozott, és azt mondta, hogy adjam be nyugodtan, semmilyen büntetést nem fognak kiróni rám. 8-10 nappal a határidő után adtam be, és tényleg nem kaptam semmilyen elmarasztaló levelet, illetve büntetést. A lényeg, hogy be legyen adva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!