Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért mindenki utolsó napra...

Miért mindenki utolsó napra hagyja az adóbevallás elkészítését?

Figyelt kérdés

Tele van a net és ez a fórum is vele. Még 1 millió bevallás hiányzik

"Segítsetek, nem találom, nem tudom kitölteni, nincs nyomtatványom, nem értem, nem érdekel, kell-e töltenem, stb..."

Tényleg ennyire fogalmuk sincs az embereknek a mindennapi pénzügyi, adózási kérdésekről?

Egy 1153-as nyomtatvány kitöltése, ha valakinek semmilyen extra jövedelme nem volt, csak munkabére, alsóhangon kb 2 perc lehet, ellenőrzéssel és 1%-os nyilatkozattal együtt

Gondolom hétfőn megint kilométeres sor lesz a postán, mert mindenki az utolsó napon akarja feladni a csomagot

2012. máj. 20. 13:25
 1/4 anonim ***** válasza:

szóval holnap ne menjek a postára...

én mindenesetre nem hagytam, hogy a 113 ezrem a nav számláján kamatozzon

2012. máj. 20. 13:27
 2/4 A kérdező kommentje:

azt én sem hagytam volna rájuk...

nekem majdnem 100 ezret kell visszafizetnem, egy visszavásárolt életbiztosítás miatt, mégsem hagytam az utolsó pillanatra... lehetett kérni 4 részletben fizetést, az elsőt már elutaltam a múlt héten

2012. máj. 20. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Bő három hónap van a kitöltésére, beküldésére.

Régen március 21 volt a határidő, gondolom azt remélték, hogy így egy kicsit jobban el fog oszlani az időben.

Tévedtek.

2012. máj. 20. 15:56
 4/4 anonim ***** válasza:

A legnagyobb baj, hogy ha valakinek azt mondod személyi jövedelemadó, akkor csak bámul, mint borjú...

Kötelezően oktatnék alapvető adózási ismereteket az iskolákban. Némelyik kérdéstől itt apró darabokban dobálom el az agyamat. Pedig még szükségem lenne rá.

A másik meg, hogy inkább megpróbálja megspórolni a könyvelő díját és sóherkedik, meg nehogymár fizessen, kap az a könyvelő eleget és fogalma sem lesz, hogy sokkal többet bukott a családi adózáson, mint amennyit elvesztett volna a könyvelő díján. Mert fogalma sincs a szabályokról. Az apeh meg nem fog szólni , hogy bentragadt pár tízezer forintja.

2012. máj. 22. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!