Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy kell kalkulálni a profittal?

Hogy kell kalkulálni a profittal?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van havi 80 ezer forintom, ami a bevétel. Ha például 22 ezer forint a kiadásom havonta, hogy kell számolni azt az összeget, ami a végén nálam marad? Mert én laikus úgy gondolnám, hogy 80-22, de valahogy mégsem íg hallottam.

Mit takar az, hogy "leírni" a költségeimet az adóból? Tehát ha pl a 22 e ft kiadásból 20 a könyvelés díja, mit tudok tenni, hogy a végén több pénz maradjon nálam?

2012. márc. 22. 11:20
1 2
 11/15 Flector 67 ***** válasza:
Értem. Csak ízért írtam, mert szoktam nézegetni nyilvános eredménykimutatásokat, mérlegeket és ott láttam mekkora ÉCS-k vannak. Csak nem láttam őket megjelenni az eredménytartalékban, vagy akárhol máshol. Ezért furcsálltam, hogy miért jó ezt levonni, ha nem növeli az eredményt?:)
2012. márc. 25. 10:54
 12/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, nekem az ÉCS nem számít, vagyis hát az nem volt a feladatban.

nagyjából reális, hogy a fele összeggel számolhatod, amiből már minden lehetségest levontam?

2012. márc. 25. 10:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Kevesebbel számolj, mint a fele. Kb 40%.
2012. márc. 25. 11:05
 14/15 anonim ***** válasza:

ÉCS: azért jó levonni, mert kevesebb adót fizetsz, mivel csökkenti az adóalapod. Megjelenik az eredménytartalékban, mivel az ET az előző évek halmozott mérleg szerinti eredménye. Az Écs a forrás oldalon az MSZE-ben jelenik meg, csökkenti azt, így később az ET részévé is válik, azt is csökkenti. De ez nem pénzkiadást jelent, hanem egy több évre elosztott költségelszámolást. A kettős könyvvitelben különválik a bevétel és költség könyvelése azok pénzügyi teljesítésétől. Nehéz ezt úgy elmagyarázni, ha nem tudod, mi a kettős könyvvitel. Alapok nélkül tényleg nehéz megérteni, de akkor a kályhától kellene indulni, arra pedig itt nincs hely és idő.

Egyébként ha jól emlékszem Goethe mondta, hogy a kettős könyvvitel az emberi elme legszebb szüleménye.

Tényleg az, színtiszta logika.

2012. márc. 25. 11:11
 15/15 A kérdező kommentje:
hát, ha 40%, akkor még az áfával ugye vissza jöhet, vagyis hát ahogy én számoltam, az úgy volt, h a 80ban már benne van az áfa, tehát akkor azokat külön kell venni.
2012. márc. 25. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!