Hogy kell kalkulálni a profittal?
Tegyük fel, van havi 80 ezer forintom, ami a bevétel. Ha például 22 ezer forint a kiadásom havonta, hogy kell számolni azt az összeget, ami a végén nálam marad? Mert én laikus úgy gondolnám, hogy 80-22, de valahogy mégsem íg hallottam.
Mit takar az, hogy "leírni" a költségeimet az adóból? Tehát ha pl a 22 e ft kiadásból 20 a könyvelés díja, mit tudok tenni, hogy a végén több pénz maradjon nálam?
köszi a válaszokat, nekem az ÉCS nem számít, vagyis hát az nem volt a feladatban.
nagyjából reális, hogy a fele összeggel számolhatod, amiből már minden lehetségest levontam?
ÉCS: azért jó levonni, mert kevesebb adót fizetsz, mivel csökkenti az adóalapod. Megjelenik az eredménytartalékban, mivel az ET az előző évek halmozott mérleg szerinti eredménye. Az Écs a forrás oldalon az MSZE-ben jelenik meg, csökkenti azt, így később az ET részévé is válik, azt is csökkenti. De ez nem pénzkiadást jelent, hanem egy több évre elosztott költségelszámolást. A kettős könyvvitelben különválik a bevétel és költség könyvelése azok pénzügyi teljesítésétől. Nehéz ezt úgy elmagyarázni, ha nem tudod, mi a kettős könyvvitel. Alapok nélkül tényleg nehéz megérteni, de akkor a kályhától kellene indulni, arra pedig itt nincs hely és idő.
Egyébként ha jól emlékszem Goethe mondta, hogy a kettős könyvvitel az emberi elme legszebb szüleménye.
Tényleg az, színtiszta logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!