Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most akkor ez hogy van?...

Most akkor ez hogy van? Adójóváírás kifizetése?

Figyelt kérdés
Egy összegen igényeljük vissza az adójóváírást. Eddig elküldtem február végén a papírokat és már március elején-közepén utalták is a visszajáró pénzt. Azt hallottam ez most megszűnt, mindenki egyszerre fogja majd visszakapni vmikor május végén, júniusban. Ez igaz?
2012. márc. 3. 10:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a tavalyi évre igényelsz vissza adójóváírást, akkor még mindig él a 30 napos kifizetési határidő. Tehát, amikor beküldöd a 1153-as nyomtatványt, utána 30 napon belül kell utalni a NAV-nak a visszajárót. Idén szűnt meg az adójóváírás, tehát 2013-ban már nem tudsz ilyen címen adót visszaigényelni.
2012. márc. 3. 13:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, 30 nap az utalási idő, de legkorábban március 01-jétől kezdenek kiutalni pénzeket. Előbb nem. Tehát hiába adod le már januárban, legkorábban március 01-jétől kaphatod meg.
2012. márc. 5. 13:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. márc. 5. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát... nem tudom. Az én adójóváírásomhoz a papírok január végén be lettek adva. Februát 9. én jött a visszalevél a hivataltól, hogy befogadták. Most Április 19-ét írunk, és még nyoma sincs. ha baráti alapon veszem, hogy lusták, és csak márciusban dolgozták fel, akkor is bőven lejárt már a 30 nap. Hátha karácsonyi ajándéknak meglesz. :)

Mellékesen megjegyzem, tavaly kb március 10 körül megkaptam ugyanekkora összeget, ugyanattól a munkaadótól.

2012. ápr. 19. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!