MI az az adójóváírás?
"életemben nem foglalkoztam ilyesmivel"
Ha még sosem volt kereseted, és sosem kellett adót fizetned, akkor nem érint Téged, és egészen addig nem, amíg nem kell adót fizetned. Akkor viszont nem csak ez lesz az egyetlen pénzügyi fogalom, amivel meg kell ismerkedned, hiszen érteni kell hozzá!:)
Utolsónak köszönöm:)
Nagyjából húsz éves korom óta dolgozom folyamatosan, csak az ilyesmit mindig a munkáltatóm könyvelői intézték. Megkaptam az adóbevallást, odaadtam, visszakaptam, feladtam postán. Most gyeden vagyok, bár így is találtam rokont, aki ért hozzá és szereti csinálni, elvállalta az enyémet is, de a gyed-pótlékot nekem kell intéznem.
Azért nem hinném,hogy ma Magyarországon minden dolgozó ki tud tölteni egy adóbevallást (pláne hogy nem igazán söralátétnyi) és tisztában is van vele, hogy abban mi micsoda.... akármilyen jogszabályt is nyomjanak a kezébe...
Szia!
De a munkahelyen is a bérszámfejtők minden évben sokcsomo papirt irattak alá velunk az adójóváírással kapcsolatban, szóval kellett talalkoznod vele, egy külön adminisztracio van ebben a temaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!