Lehetséges, hogy a családi adókedvezmény miatt visszafizetésem keletkezhet?
Segítsen, aki tud!
2.500.000.- ft-os bruttó éves jövedelmem volt. Két gyerekre igényeltem családi adókedvezményt és elképzelhető, hogy bevalláskor kell visszafizetnem valamennyit?
Sajnos, amikor beírtam az adatokat a 69-es mező befizetést jelzett. Így még az ingatlan után járó adókedvezményt sem tudom igénybe venni. Elképzelhető ez?
Köszönöm, aki segíteni tud.
A levont adóelőleget beírtad?
Milyen ingatlan?
Igen. A 651. sorban feltüntetett levont adóelőleget kellene beírni az 55. sorba. A 11M30 sorai nem egy az egyben feleltethetők meg a 1153 sorainak.
Nem lehet elégszer leírni: Keress meg valakit, aki ért hozzá, mert "bamba" másolással nagyot hibázhatsz!
A lakáshitel utáni adókedvezmény pedig elvileg jár, ha családi pótlékra jogosult gyerekeid vannak. Nyilván csak azt tudod visszaigényelni, ami meg lett fizetve. Ha 28 ezer a levont adóelőleg, akkor abból jár vissza a hiteltörlesztés 30%-a. (Ami jó eséllyel nagyobb, tehát minden adó visszajár, és annyi.)
Ha családi kedvezményt veszel igénybe nem elég a 16. sorba beírni az adóalapkedvezményt, a 03-as kiegészítő lapot is ki kell tölteni.
A lakáshitel kedvezményhez pedig a 01-es lapon is fel kell tüntetni az ingatlan adatait.
Az ingatlanhitel utáni adókedvezményt eddig sem lehetett megosztani (legalábbis az elmúlt években) . Vagy egyik adóstárs veszi igénybe, vagy a másik.
De ha a családi adókedvezményt ügyesen osztjátok meg, akkor nyilván ebből is ki lehet hozni a maximumot. Annál, hogy 0 forint adót kell fizetni sajnos nincs kedvezőbb lehetőség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!