Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » APEH! Mire számíthatok?

APEH! Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Tavaly tavasszal a lakás az én nevemre került, 16000 Ft-ot kellett volna fizetnem az APEH-nak illetékként, de ezt még én nem fizettem be, mert... Most be fogom küldeni az adóbevallásom, kapnék vissza kb 30000Ft-ot. Nem küldött még nekem felszólítást egyszer sem az illeték tartozás miatt. Mire számíthatok? Az adóvisszatérítésemből le fogják vonni? Esetleg még kamatostól? Mennyi lehet rajta a kamat? Miért nem küldtek még felszólítást?
2012. febr. 29. 18:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Annyival kevesebbet kapsz vissza. apeh nem fog felszólitgatni. Tudsz a tartozásodról. Egyszer csak végrehajt ha ugy gondolja.
2012. febr. 29. 18:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha még nem küldted be a 1153-as bevallásodat, javíts bele:

keresd ki azt az oldalt, amelyet 170-es számmal jelölnek benne = átvezetési kérelem.

Terhelendő adónem: SZJA 16000.- Ft

Jóváírandó adónem: Illeték bevételi szal: 16000.- Ft

Kiutalandó: 14000.- Ft

Ekkor az illeték tartozásodat rendezik a visszajáró 30000.- Ft-ból, és csak a különbözetet fogják visszaküldeni. (Egyébként is visszatartanák)

Ne feledd el a bevallás első oldalán jelezni, hogy átvezetést, ill. kiutalást is kérsz. Ha bankszámlára kéred és nem (postás által) lakásra, akkor a számlaszámodat is írd be!!!

2012. márc. 1. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!