Mit jelent pontosan közalkalmazottként a bérkompenzáció?
Közalkalmazottként dolgozom. Jelenleg a 94E bruttó fizum ha jól tudom akkor 108E lett. D3-as kategóriában vagyok Egészségügyben adminisztrátorként dolgozom. Mivel gyermekem nincsen,a családi adokedvezményre nem vagyok jogosult. Igy tehát a nettom tavaly is 70549 Ft volt. Most ha a 108E Ft nak a nettoja 70 740 Ft. De viszont megemelték a bérminimumot. Ugyhogy nekem a kompenzácioval együtt kellene hogy megkapjama 70 740 Ft-ot, vagyhogy esetleg a kompenzáció a kiesett adojováirás összegét takarja, az a 12100 Ft-ot? nem értem én már az egészet. Szerintetek? Sőt hallottam olyat is ha valaki kapja a családi adokezdezményt, akkor már a bérkompenzáciot nem is kérheti, vagy nem is jár neki vagy valami ilyesmi van.Akkor én most melyik kategoriában esem szerintetek?
Bocsánat, ha egy kicsit zavaros voltam valaki talán többet fog tudni mondani, mert a munkaügyön mossák kezüket és azt mondják, ok csak a bruttommal foglalkoznak. Köszönöm szépenelöre is.
Kaptunk útmutatót,de sajna az olyan tekert szövegű, hogy egyikünk sem érti.
De senki sem tud semmit, ugy látszik majd a fizetéskor fog minden meglátszani.
A családi adókedvezmény az teljesen más. Ez egy olyan bérkompenzáció, ami az idei adótörvénymiatt van, hogy ne csökkenjensenkinek sem a fizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!