Adószám (céges) felfüggesztés-ére ez nem indok igaz?
Egyik nap megnéztem munkahelyem cégét ecégjegyzékben, csak nézelődtem, és egy ismerősöm cégét is lecsekkoltam (sok gondjuk van mostanság, kíváncsi voltam látszik e ott valami).
Kiderült, h az adószámuk fel van függesztve. Kicsit utánanéztem ez mi, megnéztem az apeh lapján is, ott is leellenőriztem, és szóltam neki, hogy nem ártana ezt tisztázni. Meglepődött nagyon, nem tudta mi ez.
Elküldtem a könyvelőhöz. Egyik üzlettársa beszélt végül vele állítólag. Az üzlettárs azt állítja, hogy a könyvelő azt mondta, idézem:
"azt mondta, hogy no para, csak azért csinálja ezt az apeh mert nem számláztunk már ezer éve, és akik nem számláznanak egy ilyen státuszt kapnak, hogy könnyebb legyen a rendszerüknek számolnia"
Véleményem szerint ez ormótlan baromság, hisz ez gyakorlatilag büntetés, lehet, hogy a srác üzlettársa kamuzik.
Most javasoltam, hogy menjen be egy apeh ügyfélszolgálatra, ott tutira jól megmondják mi is van.
Érdekelne azért, hogy a fenti állítás valóban elképzelhetetlen lehet e.
Az adószám felfüggesztés okai:
- adóhatósági irat kétszeri kézbesíthetetlensége;
- az adózó székhelyén nem található;
- az adózó képviselője, vezető tisztségviselője nincs bejelentve az adóhatósághoz, vagy nem valós, vagy nincs képviselője;
- a 60 napos üzletbezárást vagy tevékenység-felfüggesztést másodszor rendelik el;
- bevallási és adóbefizetési kötelezettségének 365 napon túli késedelme;
- a beszámoló közzétételének, letétbe helyezésének, eljárási díj megfizetésének elmulasztása.
Amit a könyvelő mondott - véleményem szerint - hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!