Gyuribacsika kérdése:
Az adóbevallásomat ha a cég ahol dolgozom nem csinálja meg és egyébként most mondtam fel, s ha elmegyek egy könyvelőhöz ő megtudja nekem csinálni a 2011-es adóbevallásom és ha igen milyen papírok kellenek hozzá? Az összes havi bérpapírom?
Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 16:50
11/17 A kérdező kommentje:
Nos közben megkaptam a papírjaimat a régi munkahelyemtől meg a APEH -tól ( vagyis NAV) a nagy paksamétás borítékot, amit minden évben szoktak küldeni.Akkor lényegében csak a paksamétás borítékot kell vinnem meg az M30-as igazolásomat a könyvelőnek? Semmi mást? És ebből meg tudja nekem csinálni a 2011-es bevallásomat ?
2012. febr. 5. 18:30
12/17 A kérdező kommentje:
A leszámolási papírjaim között írtak egy papírt melyen ez áll : tájékoztatlak, hogy a mellékelt 11M30-as alapján személyi jövedelem bevallásodat önadózással kell elkészítened. Ez az önadózás pontosan mit takar? Nekem magamnak kellene megcsinálnom paraszti józan ésszel? Csak mert nem igen értek hozzá.
2012. febr. 5. 18:48
13/17 A kérdező kommentje:
Egyébként egy minimálbért kereső embernek mekkora összegnek kellene szerepelnie ezen az m30-as papíron? gondolom a bruttó vagyis amit sose kaptam kézhez az az összeg van rajta a nagyobbik összeg, ugye ?
2012. febr. 5. 18:50
14/17 A kérdező kommentje:
Sehol senki ? :(
2012. febr. 6. 19:55
15/17 A kérdező kommentje:
Hozzáértők hol vagytok?
2012. febr. 7. 20:14
16/17 A kérdező kommentje:
Legyen szíves valaki , aki ért hozzá válaszoljon nekem, mert el kellene kezdenem megcsináltatni.
2012. febr. 14. 20:40
17/17 anonim válasza:
Az önadózás azt jelenti, hogy neked kell megcsinálni, vagy megcsináltatni egy könyvelővel.Ne izgulj, május 20 még messze van.
Ha egész évben egy helyen dolgoztál, vonták tőled az adót, akkor sok számolgatni való nem lesz vele.Az apeh.hu oldalról le tudod tölteni az ÁNYK kitöltő programot, ha feltelepítetted, akkor utána a 1153-as nyomtatványt.Azzal már könnyű dolgod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!