Tudnátok segíteni az Apeh-es ügyintézéssel (TB) kapcsolatban? :-)
Idén végeztem az egyetemen, munkát még nem találtam sajnos, viszont a TB-m dec. közepén lejár. Ugye jövedelmem még nincs, így fizetni nem tudom a TB-t, viszont tudomásomra jutott két lehetőség:
1. Az önkormányzatnál van lehetőség beadni vmi kérelmet, ami alapján ők fedezik az én TB-met, mivel nincs jövedelmem: erről tudtok valami konkrétat? Mi ez a kérelem, hova kell beadni pontosan? Kell hozzá valami jövedelem igazolás is arról, hogy nincs jövedelmem, és azt hol kell kérni?? (Apeh, önkormányzat vagy esetleg regisztráltatni kell a munkaügyi központban?)
2. Ha ez nem jönne össze, akkor a szüleim addig átvállalhatják a fizetést, amíg nem találok végre munkát. Ehhez ugye kell egy meghatalmazás --> ez az, amit az Apeh honlapján le lehet tölteni? (valami 11vamo nevezetű) Vagy sajátot is kell írni? Ez nem annyira világos...Ezt ugye nekem is és nekik is alá kell írni?:-)
3. Úgy tudom, erre az ügyintézésre van 15 munkanap haladékom, ez így van? (mivel holnap kellene, de most nem vagyok otthon)
Nagyon-nagyon megköszönöm a válaszolóknak, akik tudnak segíteni! Komolyan, egyszerűbb itt információhoz jutni, mint az Apeh honlapján vagy akár személyesen (sorbanállás, értetlenkedés...). :-)
Belinkelek egy oldalt, ott már leírták, hogyan megy a dolog.
Hozzátenném még: Mindegy, hogy ki fizeti ezt a bizonyos egészségügyi szolgáltatási járulékot, a lényeg az, hogy a Te nevedre és adószámodra (vagy TAJ-számodra) szóló csekken fizessék be.
Az adóhivatal is tisztában van vele, hogy azoknak, akiknek nincs biztosítási jogviszonyuk ezt a járulékot többnyire a családtagok finanszírozzák meg. De ez őket nem érdekli.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!