Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunka után is lehet...

Diákmunka után is lehet adóvisszaigénylést kérni?

Figyelt kérdés
Tavaly is kaptam egy papirt a diákszövetkezettől ami erre szolgált, de nagyon keveset kerestem náluk, és figyelembe sem vettem. viszont most kb 250 000 -ret kerestem egész évben. ezt ebből kaphatok vissza valamit? vagy miért küldik akkor év elején?
2011. nov. 20. 20:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Kérdésed kicsit zavaros.

Adóvisszaigénylés alatt mit értesz?

Az igazolás alapján megcsinálod majd az adóbevallásod, abból kiderül, hogy kapsz-e vissza, vagy be kell fizetned, vagy egyik sem. Nem tudjuk, hogy mennyi adóelőleget vontak le ebből, vettek-e figyelembe adókedvezményeket, stb. Tehát így a kérdésedre nem lehet válaszolni.

Egyébként diákmunka után is jár legalább az adójóváírás, mint adókedvezmény. De, hogy ennél az összegnél azt figyelembe vették-e vagy sem, azt mi nem tudjuk. Ha nem, akkor valószínűleg lesz adó-visszaigénylésed az év végi bevallásnál.

Minden megszerzett bevételről/jövedelemről köteles a foglalkoztató/munkáltató igazolást kiállítani, pont azért, hogy az adóbevallásban tudja az illető szerepeltetni. Ezt megkaphatod akkor is, ha a jogviszonyod megszűnik, de megkaphatod év végén is, vagy a következő év elején. Mindegy, a lényeg, hogy az adóbevallás elkészítéséhez rendelkezésre álljon.

2011. nov. 21. 06:40
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor reménykedem. eddig soha nem csináltam, mert egész evben 5-60 000 ket kerestem csak diákként. és a könyvelő mindig azt mondta hogy ennyit nem muszáj bevallani. sőt két könyvelőhöz is elvittem, és másik is azt mondta hogy ez nagyon kevés, ez nem éri el a minimium határt.
2011. nov. 21. 08:16
 3/3 anonim ***** válasza:

A kommentedre válaszolnék.

Minden "hivatalos" jövedelmet be kell vallani, mert adóköteles jövedelem szinte minden. Ez nem az összegtől függ. Még 200 Ft is adóköteles, az pedig, hogy mennyi utána az adóelőleg vagy adó összege, már más kérdés, mint az is, hogy be kell-e vallani, vagy sem az adott jövedelmet. Erre iránymutatást a személyi jövedelemadó törvény ad.

2011. nov. 22. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!