Mennyi adót kell fizetnem ha eladom a lakásom?
a lakás 50%-a több mint 5 éve a tulajdonomban van. a másik 50%-a csak két éve.
akkor a felét 5.000.000 Ft-ért vettem. (fizettem is utána illetéket) most eladám az egész lakást. Hogy tudom kiszámolni, hogy mennyi adót fizetek a lakásom után?
köszönöm.
1.250.000 Ft adót kell fizetnem. ez nagyon sok.:(
valóban történt felújitás. de sajnos nem nagyon tudom igazolni. senkitől nem kaptunk számlát.
Akkor is ki kell fizetnem az egész összeget, ha a pénzt egy másik ingatlanba fektetem?
Bocsi, de egy kicsit soknak tűnik az 1,250 ezer forint adó. Mivel a ház fele már nem adóköteles, az eladási ár feléből levonod a 2. 50% vételi árát, az illetéket. A maradékból attól függ mikor vetted pontosan 10-20%-ot. A fennmaradó összeg a jövedelem, ennek 25 %-a az adó. Számolj utána.
Különben az állagmegóvás költsége nem lehetne levonható akkor sem, ha számlád lenne. Olyan beruházás vonható le ami komfortfokozat növelés, pldául viz- gáz-bekötés, csatornázás, fürdőszoba kialakitás (még nem volt) bővítés, ha legalább 1 szobával nő a szobák száma. Az utolsó válaszolónak: igen 2008-tól változott a törvény.
köszönöm.
igen már utána néztem a dolognak. nekem is soknak tűnt. úgy néz ki, hogy 56.000 Ft az adóm.
de ha levonhatom belőle a 2 éve befizetett illetéket, akkor nem lenne semmi.
köszönöm szépen a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!