TB-t kell fizetnem?
Köszi szépen mindenkinek.
Akkor tehát december 15-én regisztráltatom magam pályakezdő munkanélküliként és akkor még egy ideig az állam állja? ezt jól tudom?
Önkormányzat nem hiszem, hogy kifizeti, semmire sincs pénzük, nem vagyok szociálisan annyira rászorult, mert nincs 3 testvérem stbstb...:S úgy tudom, ez alapján döntenek, hogy fizetik-e.
"Akkor tehát december 15-én regisztráltatom magam pályakezdő munkanélküliként és akkor még egy ideig az állam állja? ezt jól tudom?"
Nem, ezt rosszul tudod. A munkanélkülieknek csak akkor rendezett a jogviszonya, ha pénzbeli ellátást (álláskeresési járadékot/segélyt, keresetpótló juttatást) kap a munkaügyi központtól. A pályakezdő munkanélkülieknek nem állja az állam a TBjét.
"Önkormányzat nem hiszem, hogy kifizeti, semmire sincs pénzük, nem vagyok szociálisan annyira rászorult, mert nincs 3 testvérem stbstb...:S úgy tudom, ez alapján döntenek, hogy fizetik-e."
Az önkormányzat fizeti, de ennek java részét visszakapja az államtól, mint ahogy a bérpótló juttatás, rendszeres szociális támogatás, közmunkabér és járulékai java részét is.
Szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorult lehetsz, nem kell hozzá 3 testvér, stbstb. Ha már elmúltál 20 éves és nem tanulsz nappalin, önálló "családnak" számítasz szociális szempontból, függetlenül attól, hogy a szüleiddel élsz. Magyarán: ha nem vagy házas, nem élsz élettársi kapcsolatban, akkor csak az számít, hogy a te jövedelmed mennyi, és a te neveden levő vagyontárgyak értéke mennyi. A szüleid jövedelmét, vagyoni viszonyait nem vehetik figyelembe, hiába élsz velük. Keresd meg a neten a szociális törvényt, benne vannak az értelmezések, a jövedelmi és vagyoni határok amik alapján bírálják a rászorultságot.
a diák lejártát követő 3 hónap érvényes még a tb-d, azután ha nincs munkád még akkor bemész az apeh irodába és kérelmezed egy nyomtatványon hogy magad után fizeted a tb-t, kapsz csekkeket ezeket havonta befizeted, ennyi, nem bonyolult , nem tom mit kell ezen ennyit sza.rozni.
ha lesz munkád akkor meg megszűnik a magad után fizetés ezt ki is küldik levélben hogy nem kell többet fizetned mert a munkáltató fizeti. Ha meg nem lesz munkád de nem fizeted akkor meg már megtalálnak így kénytelen vagy fizetni.
December 15-ig van TBd.
Decemberben bemégy az önkormányzathoz és kéred, hogy rendezzék ők.
Ha nem rendezik, akkor bejelentkezel a NAVhoz (APEH) és fizetsz magad után (idén havi 5100, jövőre több lesz)
Itt van neked a link a fizetési kötelezettségről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!