2008-ban 2 munkahelyem volt. Hogyan készítsem el a bevallásomat? Adjam össze az összegeket? Az 1. ,55. és 29. sort? Ennyi az egész? Most először csinálom
Figyelt kérdés
1.munkahely: jövedelem: 243.767 , levont adó: 1.401 , adójóváírás: 4hó 42.477.
2.munkahely: jövedelem: 1.111.478 , levont adó: 105.042 , adójóváírás: 9hó 95.024.
Letöltöttem a kitöltőprogit, kíváncsi vagyok, Nektek milyen összegek jönnek ki!
Nagyon köszönöm a segítséget!!!
2009. máj. 5. 23:15
1/5 anonim válasza:
Igen, össze kell adni az összegeket, és úgy beírni. Kitöltőprogramba az adójóváírást nem kell beírni, a gép automatikusan odaírja a jóváírható maximumot.
2/5 anonim válasza:
Bér 1.355.245 adójóváírás 12 hó 126608 levont szja 106443 fizetendő adókülönbözet 10893,- Ft amire lehet kérni 4 havi részletfizetést. A különbözet abból adódhatott, hogy a 2, munkahelyen nem vették figyelembe az előző adatait. 1 hónapra 2 munkáltató is megadta az adójóváírás összegét, és összességében nem is jár a teljes adójóváírás.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez a 10e hogyan jött ki?
2009. máj. 6. 21:37
4/5 anonim válasza:
Úgy jött ki, hogy bevittem az adataidat a bevalláskitöltőbe. A program kiszámolta, hogy mennyi az összes adód, kiszámolta a járó adójóváírást amit a válaszomban írtam. Beírtam az igazoláson lévő levont adók összegét, és kihozta különbözetnek. A lehetséges magyarázatot a válaszomban megírtam.
5/5 A kérdező kommentje:
Az volt a baj, hogy az adójóváírás összegét a c helyett a d rublikába írtam! Köszönöm!
2009. máj. 13. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!