Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ebben az évben azt a lehetőség...

Ebben az évben azt a lehetőséget választottam, hogy a munkáltatóm készítse el a bevallásomat. Mikor készíti már el?

Figyelt kérdés

Február 15-én leadtam neki minden ehhez szükséges papíromat, de még a mai napig sem készítette el az adóbevallásomat. Vajon miért, és meddig húzhatja? Tudom hogy 20-a a határidő, de ha addig nem adja le, akkor engem nem büntethetnek, ugye?

Ahogy kiszámoltam kb. 150e Forint jár vissza, lehet hogy az összeg nagysága miatt?

2009. máj. 3. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Nem az ő dolga leadni az APEH felé, hanem a tied, hisz alá is kell írnod. Az összeg a munkálltatódat nem nagyon érdekli, hisz nem neki kell kifizetni. Május 20-ig kell postázni, tehát még van időd.
2009. máj. 3. 13:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Nálunk a munkáltató adja le az összes dolgozóét az APEH felé már évek óta, de eddig még soha nem húzta el. Az összeget is ő utalja a következő havi fizetéssel.
2009. máj. 3. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:

soha nem bíztam rá a munkahelyemre az adómat, mert húzzák az időt. Mindig az elsők között kapom vissza a pénzem. Szóval én már márciusban visszakaptam.

Elhúzhatják akár 20.-ig is, és még onnan számolj rá 30 napot, ami az APEH felől várható. Az összeg nem számít, én 173-at kaptam vissza, és az összeggel nem variáltak.

2009. máj. 3. 15:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha ezt tudtam volna, én sem bízom a munkáltatómra, de most már késő bánat. Csak egyszerűen az dühít, hogy amikor megkérdeztem, hogy mikorra lesz ebből pénz, akkor azt mondták, hogy március-április. Május eleje van, de még kész sincs.
2009. máj. 3. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Oké, én csak azt nem értem, hogy ha a munkáltatód adja le, akkor alá sem szoktátok írni? Meg az hogy lehet, hogy a visszaigényelhető adót a munkáltatótól kapod??Azt az APEH-nek kell kifizetni!
2009. máj. 3. 18:45
 6/8 anonim ***** válasza:
A munkáltató M29 bevallást készít nem 0853-at. Sokkal korábban nem tudtak nekiállni, mivel nem volt kész a nyomtatvány sem. Úgy tudom a munkáltatói bevallásnek junius a határideje. Türelem. Jövőre legyél önbevalló, márciusban már vissza is kaphatod a pénzed.
2009. máj. 11. 09:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az előttem szólónak: De igen munkáltatói bevallást is alá kell írni, de az nem megy az APEH-nak, csak a munkáltató elrakja. És igen a munkáltató fizeti ki az adókülönbözetet, és vonja lehet (esetleg 4 hónap alatt) a még fizetendő adó. Az APEH felé a munkáltató számol el.
2009. máj. 11. 09:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó.
2009. máj. 11. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!