2011. áprilisában került a nevemre egy zárt kisteherautó Biztos, hogy nem volt kivonva a forgalomból. Mivel az előző tulaj nem fizet, ezért tőlem kérik, de nem írásban, csak telefonon keresztül. Tehetik ezt?
A súlyadót nem fizette. Nem az okmányirodának van gondja, hanem a helyi adóügyesnek, mert az előző tulaj benn volt nála, közölte vele, hogy már nem az övé az autó, hát nem fizeti.
Köszönöm a válaszokat. Még annyit hadd kérdezzek meg, hogy nem gond, hogy nem személykocsi, kisteherautóknál is ez a szabály. 3,5t alatti.
Az utolsó válaszoló szerint kivonathatják a forgalomból.
Akkor ezek szerint nekem kell az egész évet fizetnem?
Akkor mire jó az a törvény, hogy akinek jan. 1-én van a nevén, annak kell fizetni. Volt,hogy én is adtam el autót év közben, de én fizettem egész évre. Akkor én is megtehettem volna, hogy egyszerűen nem fizetek, aztán majd a másiknak kivonták volna a forgalomból.
Ha joguk van kivonni a forgalomból, nem tudnád megírni nekem, melyik törvényben nézhetek utána?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!