Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit kell tudni a 7-es adószámról?

Mit kell tudni a 7-es adószámról?

Figyelt kérdés

kik rendelkezhetnek 7-es adószámmal? (gondolom alkalmi munkát végzők)

Hogy működik a könyvelése?

Milyen szabályok vonatkoznak rá?

Hogy működik az adózás?

Létezik az hogy x összeg fölött több az adó?

2011. szept. 24. 06:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ez egy igen érdekes kérdés. Hetes adószáma akár egyéni vállakozónak is lehet, ha előtte már volt neki valamilyen okból. Egyébként hetes adószáma általában a bérbeadóknak és a szellemi szabadosoknak szokott lenni. És ne hari de nem fogok kisregényt irni a könyveléséről, sem a szabályvilágáról sem semmiről. Ha könyvelni akarod olvass utána, ha másra kell, keress egy könyvelőt és fizess neki. Egyébiránt rákeresel a neten, ami a google-val pl. nem annyira bonyolult és megnézed mit dob ki....
2011. szept. 25. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:

7-es adószámot kapnak: adószámos magánszemélyek. Így pl. őstermelők, ingatlan bérbeadók, szellemi szabadfoglalkozásúak stb.

Egyébként teljes mértékben egyetértek az első válaszolóval.

2011. szept. 25. 19:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Szellemi foglalkozás nem állandó és kérdeztem a könyvelőm akinek fizettem és csak ingatlan kiadáshoz lehet szerinte kiváltani

-végignéztem a netet ami totál káosz mert minden írás 1000 éves és egy kicsit frissebb és egyik sem aktuális a dátum szerint

- megkérdeztem a könyvelőnket de nem áll a helyzet magaslatán és nem találok olyat aki igen

- nem tudok bemenni az apeh-hoz vidékről hogy utána még órákat várjak egy válaszra vagy egyéb infóra egy 18 hónapos segítségével, a pocakomról már nem is beszélve

Sajnálatos, hogy nem érdemlek meg ennyi felvilágosítást

Köszönöm

2011. okt. 2. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

A könyvelők szakmai fórum-oldala.

Cseréld le a volt könyvelődet!

Lépj be, regisztrálj, a rendszertől ajándékba kapsz 250 pontot, amit kérdés-feltevéshez használhatsz fel.

Kérdésed:

"Könyvelőt keresek x településéről"

Felajánlasz 50-100 pontot, minimum 10-15 könyvelő fog rá jelentkezni.

2011. okt. 24. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Ebben a könyvben benne van a válasz a legtöbb kérdésedre. Mióta megjelent, változott néhány dolog, de tudtommal semmi lényeges, csak a százalékok mások (adó, járulékok).

Itt a tartalomjegyzék: [link]

Ha érdekel az egész, írd meg privátban az emailcímed, és küldöm. Én ebből tájékozódtam, + apeh kiskönyvei, és könyvelő azóta sem kellett. (3 éve vagyok 7-es adószámos szellemi szabadfoglalkozású).

2011. okt. 25. 07:51
 6/6 A kérdező kommentje:

14:12

sajnos semmire sem mentem a linkel pedig mindent úgy csináltam ahogy montad

07:51

Ez egyenesen szuper, megyek és átnyálazom gyors

Ezer hála és szerintem zaklatlak privátban

2011. okt. 28. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!