Mit kell tudni a 7-es adószámról?
kik rendelkezhetnek 7-es adószámmal? (gondolom alkalmi munkát végzők)
Hogy működik a könyvelése?
Milyen szabályok vonatkoznak rá?
Hogy működik az adózás?
Létezik az hogy x összeg fölött több az adó?
7-es adószámot kapnak: adószámos magánszemélyek. Így pl. őstermelők, ingatlan bérbeadók, szellemi szabadfoglalkozásúak stb.
Egyébként teljes mértékben egyetértek az első válaszolóval.
Szellemi foglalkozás nem állandó és kérdeztem a könyvelőm akinek fizettem és csak ingatlan kiadáshoz lehet szerinte kiváltani
-végignéztem a netet ami totál káosz mert minden írás 1000 éves és egy kicsit frissebb és egyik sem aktuális a dátum szerint
- megkérdeztem a könyvelőnket de nem áll a helyzet magaslatán és nem találok olyat aki igen
- nem tudok bemenni az apeh-hoz vidékről hogy utána még órákat várjak egy válaszra vagy egyéb infóra egy 18 hónapos segítségével, a pocakomról már nem is beszélve
Sajnálatos, hogy nem érdemlek meg ennyi felvilágosítást
Köszönöm
A könyvelők szakmai fórum-oldala.
Cseréld le a volt könyvelődet!
Lépj be, regisztrálj, a rendszertől ajándékba kapsz 250 pontot, amit kérdés-feltevéshez használhatsz fel.
Kérdésed:
"Könyvelőt keresek x településéről"
Felajánlasz 50-100 pontot, minimum 10-15 könyvelő fog rá jelentkezni.
Ebben a könyvben benne van a válasz a legtöbb kérdésedre. Mióta megjelent, változott néhány dolog, de tudtommal semmi lényeges, csak a százalékok mások (adó, járulékok).
Itt a tartalomjegyzék: [link]
Ha érdekel az egész, írd meg privátban az emailcímed, és küldöm. Én ebből tájékozódtam, + apeh kiskönyvei, és könyvelő azóta sem kellett. (3 éve vagyok 7-es adószámos szellemi szabadfoglalkozású).
14:12
sajnos semmire sem mentem a linkel pedig mindent úgy csináltam ahogy montad
07:51
Ez egyenesen szuper, megyek és átnyálazom gyors
Ezer hála és szerintem zaklatlak privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!