Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most akkor hogy is van ez?

Nikibubi kérdése:

Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam,hogy kötelezően fizetnie kell mindenkinek maga után TB-t,ha nincs munkája.Kivéve,ha regisztrált munkanélküli.Az én esetemben nem vagyok regisztrált,és a munkáim nem voltak flyamatosak.Két munka között volt kihagyás.akkor nekem most hogy kell fizetnem?A munkák közötti időszakra is kell?Mennyit?Ha lesz munkám,akkor nem kell visszamenőleg fizetnem?Nekem nem küldtek erről a dolgról sem papírt,sem csekkeket.Hnnankéne tudnm akkor erről a dlgról?Köszönöm a segítségeteket!
2011. szept. 21. 09:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni (ezt nevezik köznyelvben Tbnek, havi 5100 forint jelenleg)

Törvény írja elő a bejelentkezési és fizetési kötelezettséget, nem érdekli a NAVot, hogy honnan tudsz róla.

Akkor küldenek papírt, ha bejelentkezel; csekket pedig most már csak akkor, ha kéred, hogy küldjenek.

A regisztrált munkanélkülieknek csak akkor nem kell fizetnie a havi 5100at, ha kap pénzbeli ellátást a munkaügyi központtól (járadék, segély, képzési támogatás) + a passzív jogosultság időtartama alatt.

Ha két bejelentett munkaviszonyod között volt kihagyás, akkor a passzív jogosultság lejárta után be kellett volna jelentkezned az APEHhoz a hozzájárulás fizetésre.

Akkor kell visszamenőleg fizetned, amikor észreveszik, hogy van rendezetlen időszakod: vagy amikor munkába állsz, vagy orvosi vizsgálatnál, vagy egy véletlenszerű ellenőrzés során.

Az elévülési határidő 5 év.

Itt a részletes tájékoztató: [link]

2011. szept. 21. 10:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet és a válaszodat!
2011. szept. 21. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Nagyon sokat úgy járnak, ahogy Te is. Nem tudnak róla. Pedig az államot nem érdekli ez. A törvény nem ismerése nem mentesít a felelősség alól. Erről már biztosan hallottál.

Egyébként ez szerencse kérdése, hogy azokra az időszakokra, amelyekre kellett volna fizetned pótlólag kivetik-e az elmaradást. Volt, akinek 3 évre visszamenőleg is, volt olyan, aki megúszta, és nem akadt fenn a horgon.

Én nem hívnám fel rá a figyelmüket, hátha elsiklanak felette. Aztán innentől kezdve fizetném, amit kell.

Havi 5.100 Ft, naponta viszont 170 Ft az összeg (mindig 30-cal osztunk, mindegy, hogy a hónap hány napos!) Ha a hónap teljes (mindegy, hogy hány nap volt benne), akkor 5.100 Ft-ot kell fizetni, ha nem teljes, akkor a napi összeggel kell felszorozni a hónapban fizetésre kötelezett napok számát.

2011. szept. 21. 13:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. szept. 22. 08:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!