Hogyan fogják levonni?

Figyelt kérdés
Adott egy bruttó 120 ezer forintos fizetés. Van hiteltörlesztésem 30 ezer forint. Egy közüzemi tartozásom 210 ezer forint (lejárt). És egy kölcsönszerződés alapján 350 ezer forint tartozás magánszemélynek (2009 óta). A kérdésem, hogy ezt hogyan fogják levonni tőlem, illetve, hogy létezik-e még az, hogy 28 500 forintnak kell csak megmaradnia?
2011. aug. 29. 15:34
 1/3 anonim ***** válasza:
passz:D
2011. aug. 29. 18:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Olyan sorrendben, ahogyan sikerül azoknak bírósági, vagy más úton elintézni a végrehajtást, akiknek tartozol. Akik gyorsak, azok előbb jutnak a pénzükhöz. Amelyre nincs már fedezet, azok "várnak", sorban állnak, vagy nem csak a jövedelem végrehajtását kérik, hanem más vagyontárgyét is.

A nettó bér valahány százalékát fogják levonni, több tartozás esetén is maximum 50 %-ot. Az összeg nagyságától függetlenül a dolgozónak akkor is meg kell, hogy maradjon a "zsebében" az év első napján érvényes nyugdíjminimum összege. Ez az a bizonyos 28.500 Ft. Pontosan nem tudom az összeget.

2011. aug. 30. 07:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, én is így gondoltam.
2011. aug. 30. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!