Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jár nekem végkielégítés?

Jár nekem végkielégítés?

Figyelt kérdés

A cég, ahol dolgoztam megszűnik jogutód nélkül.

2007. május elejétől dolgoztam a cégnél.

2009.január elején megszületett az 1. babám. Terhesség alatt, a 8. héttől táppénzen voltam szülésig.

Tgyás, majd GYED-et kaptam.

Letelt a két év GYED, kivettem kb 1 hónap felgyülemlett szabimat, ami főleg 2008. évről bent maradt.

2. baba 2011. február végén született.

Jelenleg TGYÁS-n, és GYEDEn vagyok. 2011. aug.11-től GYED.

2011. aug. 19. 12:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a hosszú és hasznos válaszodat.

Aug.11-vel kezdődött a felszámolás és nekem a tgyás-m aug. 10-én járt le, azaz ugyanazon a napon van a két esemény.

Ugye ez nem gond?

Fogok passzív módon gyedet kapni? azaz akkor lesz vége, amikor aláírjuk közös megegyezéssel. Nem várom meg akkor a cég végét.

Bár 220 e ft/hó összegről van szó.

Ha nem fizetnek se felmondási időre, se végkielégítést, az már 2 hónap, nettóban olyan 300 e ft összesen. Az azért nem kevés pénz.

2011. aug. 25. 14:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Közben feltűnt, hogy 2011. augusztus 11-től vagy GYED-en. Most változott valamit a Munka Törvénykönyve ebből a szempontból. Ugye eddig a thgys-ra és a GYED (fizetés nélküli szabadság) első évére járt szabadság. Most úgy változott, hogy a thgys-ra és a fizetés nélküli szabadság első 6 hónapjára jár csak a rendes szabadság, csak éppen azt nem tudom, hogy milyen időszaktól van ez hatályban, tehát, hogy Te éppen beleesel-e ebbe a körbe. Utánakeverek...
2011. aug. 26. 08:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Passzív módon GYED nincs. Az már jár automatikus, ha terhességi-gyermekágyi segélyre jogosult vagy. Ha arra nem vagy jogosult (ott lehet passzív jogon jogosultságot szerezni), akkor GYED-et sem kapsz, csak maximum GYES-t.

Ha a thgy. alatt szűnik meg a biztosítási jogviszony GYED akkor is jár feltéve, hogy a thgy-ra való jogosultság a biztosítási jogviszony (munkaviszony) fennállása alatt keletkezett és a szülést megelőző 2 éven belül 365 napon át biztosított volt az illető.

Tehát ezzel nincsen semmi gond.

2011. aug. 26. 08:43
 14/14 anonim ***** válasza:

A közös megegyezésnek az a lényege, hogy feltételt szabhat a munkáltató, de a dolgozó is. Tehát közös megegyezéssel bárhogyan el lehet menni a cégtől. Úgy is, hogy lemondasz bizonyos olyan juttatásokról, ami ilyenkor nem kötelező, de úgy is, hogy megbeszéled velük, hogy a kötelező szabimegváltáson kívül még mit szeretnél a lehetőségeken belül. Van-e rá mód, mert Neked ez így kedvezőbb. Furcsán hangzik, de létezik ilyen. A székesfehérvári IBM-nél például olyanoknak is fizettek végkielégítést, akiknek amúgy nem járt volna csak azért, hogy "kárpótolják" őket, amiért több ezer embert el kellett küldeniük, mivel a gyárat bezárták.

Azért írtam, hogy nem ismerem a cégedet, a lehetőségeidet Te tudod jobban.

2011. aug. 26. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!