Megbüntethetnek? Nagyon fontos!
nekem azt mondták, hogy engem büntetnek 10-50000Ftig terjedő
összeggel. amikor mondtam, hogy nem ismerem el, hogy így volt csak annyit mondtak, hogy gondoljak bele...az ő szavuk az enyémmel szemben.
Sajnos ez Neked egy tanulópénz volt. Soha, de soha nem írj alá olyan papírt, amivel nem értesz egyet, még ha a amerikai elnök ijesztget Téged atomtámadással, akkor sem. Ha összeszarja magát az adóhivatal, akkor sem tud tenni ellene semmit. Így vannak a dolgozók is a munkáltatóval szemben. Beijesztik őket, aztán meg sem nézik mit írnak alá. Egyébként a korodat tudod utólag is igazolni adott esetben, hiszen valamilyen jegyzőkönyv-féle készül az esetről.
Sajnálom, hogy így jártál, már csak abban reménykedhetsz, hogy viszonylag kis mértékű lesz a büntetés, amit kirónak Rád.
Máskor légy résen! Nem kell mindenkitől berosálni...
A büntetésnél nem számít, hogy 17, vagy 18 éves vagy-e.
A munka törvénykönyve szerint 16 év fölötti vállalhat munkát. Ha 93ban születtél, akkor 18 évesnek kell írnia a jegyzőkönyvbe, ha 94-ben, akkor 17-nek.
Mutatták az igazolványukat?
Kérték tőled a jegyzőkönyvezésnél, hogy igazold magad bármilyen igazolvánnyal?
Hagytak nálad egy példányt a jegyzőkönyvből?
Ezeket nekik is meg kellett tenniük az eljáráskor.
Ha a nyugtaadási kötelezettség megszegése miatt (nem adtál blokkot) büntet, mindkettőtöket büntethet, a munkáltatót is és téged is. Hiába nem töltötted be a 18-at, elmúltál 16, munkaviszonyt létesíthetsz (a büntethetőségi határ pedig csak 14 év)
"adtam blokkot. meg is volt a blokk. amikor kérték odaadtam nekik"
Blokkot kérés nélkül kell adnod, sőt akkor is kell adnod, ha a vásárló azt mondja, hogy nem kér blokkot.
"de állításuk szerintem nem telt el 2 perc a vásárlás óta (pedig k*urvára eltelt!!!)"
Ez így elég érthetetlen, hogy mit akarsz írni. Ha arra gondolsz, hogy mikor adtad a blokkot: a blokkot a pénz átvételekor kell adnod: beütöd a pénztárgépbe a vásárlási összegeket, megmondod a fizetendő összeget, a vásárló ad valamennyit, ha akarod ezt az összeget beütöd a pénztárgépbe, ekkor a gép kiszámolja a visszajárót, kiadja a nyugtát, te odaadod a visszajárót és a nyugtát a vevőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!