Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha áron alul adtam el a...

Ha áron alul adtam el a tulajdonrészemet, megbűntethetnek?

Figyelt kérdés

Családi házunkban volt tulajdonrészem. A hugom ezt megvásárolta - egyértelmű, hogy 3. személy nem vásárolhatja meg, hiszen nem 100% tulajdonos vagyok.

Készült egy értékbecslés és mi az alatt állapodtunk meg, hiszen SZükségem volt a pénzre sürgősen. Most viszont bejelentkezett egy értékbecslő, hogy fel szeretné mérni a házat a hatóságoktól...

Ilyen esetben mi van? Mert nyilván magasabb értéket fog megállapítani, mint amennyi a kettőnk közt köttetett adásvételiben van. Megbűntethetik akár a hugomat akár engem? Ha igen milyen mértékű bűntetéssel számoljunk? Vagy milyen következményei lehetnek ennek egyáltalán?

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

2009. máj. 4. 08:46
 1/1 anonim ***** válasza:
A vagyonszerzési illetéket a magasabb összeg után róhatják ki a tesódnak. Büntetést ezért nem kaptok.
2009. máj. 4. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!