Mit jelent az hogy "értesítésem közlését követő 8 napon belül"?
Tegnap (12-én) kaptam egy levelet a NAV-tól. Felszólítás volt és azt írta hogy az értesítést követő 8 napon belül be kell nyújtanom a hiányosságok pótlását bizonyító iratokat.
Igen ám, azonban a levél végén augusztus 3.-i dátum van...
Nem kellett aláírni a postásnál, tehát nem tudhatják mikor kaptam meg.
Ha harmadikától számolják a 8 napot akkor lehetetlen teljesíteni amit kérnek...
Pedig 200 ezres bírsággal fenyegetnek.... :(
Az értesítést követő 8 napon belül, azt jelenti, hogy a kézhezvételt követő 8 napon belül.
Amennyiben nem írtad alá a postásnak, fennáll a kézbesítési vélelem: a postára adást követő napon tekintik kézbesítettnek.
A NAVnál tudják bizonyítani, hogy mikor adták postára, akkor is, ha nem ajánlott küldemény, mert a levelek feladását postakönyvben rögzítik.
A boríték egy ablakos előre gyártott boríték lehet: nyomtatva van rá a feladó (NAV) és a bélyeg helyén szintén nyomtatva: Díj hitelezve OLK 1000.
Ha tértivevényes, az is rá lenne nyomtatva.
Ezekre a borítékokra nem ragasztanak ajánlási ragszelvényt, az ajánlási szám a ablakon keresztül olvasható, a levélen található a címzett neve fölött: R és vonalkód, alatta RL és számsor (Pl: RL 1006 149 968 340 2, vagy RL 3501 013 095 618 5)
Nemcsak a NAV adóhivatali, hanem a Jövedéki hivatali részlege is és az MVH is használ ilyen típusú borítékokat is.
A boríték alján nincs egy narancssárgával nyomtatott sor?
Ami úgy kezdődik, hogy OLK, utána dátum (pl: 11. 07. 27) és vonalkód?
Ezt a levélkezelőben (postán) nyomtatják rá és a dátum a postára adás napja
Amúgy a NAV (és a többiek: Jövedéki, MVH, stb) napokkal előbb megírja a levelet és jóval később adja fel.
Amit most hirtelen elővettem annak a keltezési dátuma 2011.01.26. a feladási dátuma (a borítékján) 2011.02.03.
Tehát ne azt nézd, hogy mikor keltezték, és ne is parázz rajta, mert tudják a NAVnál is nagyon jól, hogy jóval később postázzák a levelet.
Egyébként nem tudom miért csinálják, de már megfigyeltem a cég levelezésében, hogy szinte minden NAVos, jövedékis, MVHs levelet csütörtökön adnak fel. Pénteken megkapod, már semmit nem tudsz intézkedni.
Adócsomagot csak akkor küldenek, ha az előző évben adtál be adóbevallást. Ha ügyfélkapun keresztül küldted, akkor nem tudom, küldenek-e (én mindig papír alapon küldöm be az SzJAkat)
A tanfolyamon az adóbevallásról nem írathatott alá veled papírt, mert a munkaügyi nem is csinálhatja meg senki helyett az adóbevallást (nem úgy, mint a munkáltató) és az adóbevallás készítéséről szóló nyilatkozatot csak a következő év januárjában írathatják alá (akkor biztos, hogy egyáltalán csinálhatja-e a munkáltatód, vagy a NAV)
Töltsd le az apeh.hu-ról az ÁNYK-t és a 1053as nyomtatványt (a kitöltési útmutatóját is)
A munkaügyitől kellett kapnod igazolást a keresetpótló juttatás összegéről. Annak alapján kitöltöd a 1053ast. Ha van ügyfélkapud, beküldöd.
Ha nincs, 2 példányban kinyomtatod, aláírod, egy példányt elküldesz a NAVnak, egyet megőrzöl 2016.12.31-ig
A ma 12,24-es válasza tökéletes.
Ne parázz!
Köszönöm szépen én is neki!
Nemhiába "A válasz írója 93%-ban hasznos válaszokat ad."
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!