Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit jelent az hogy "értesítése...

Mit jelent az hogy "értesítésem közlését követő 8 napon belül"?

Figyelt kérdés

Tegnap (12-én) kaptam egy levelet a NAV-tól. Felszólítás volt és azt írta hogy az értesítést követő 8 napon belül be kell nyújtanom a hiányosságok pótlását bizonyító iratokat.

Igen ám, azonban a levél végén augusztus 3.-i dátum van...

Nem kellett aláírni a postásnál, tehát nem tudhatják mikor kaptam meg.

Ha harmadikától számolják a 8 napot akkor lehetetlen teljesíteni amit kérnek...

Pedig 200 ezres bírsággal fenyegetnek.... :(

2011. aug. 13. 08:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Átvétel számít. DE! Nem tudod bizonyítani, hogy te mikor vetted át. Véletlenül nem volt ajánlott vagy elsőbbségi levél jelzés rajta? Az előzőt a postás "dokumentálja", a másodikat a posta rendszere a postástól függetlenül.

Az ajánlottnál a kézbesítés miatt az a nap 8 naptári nap kezdete.

2011. aug. 13. 09:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Bal fent feladónál NAV logó és Nemzeti Adó- és Vámhivatal írás

jobb fent csak annyi hogy díj hitelezve OLK 1000

Csak simán bedobta a postás.... :(

2011. aug. 13. 09:47
 3/14 anonim ***** válasza:

és ha elsőbbségi lett volna rajta, akkor mi lenne? az ugyanolyan, mint a sima levél

ha volt rajta egy Rbetűvel kezdődő sorszám, akkor ajánlott a levél

ha nem, akkor a bedobástól számít, bár felszólítást elvileg tértisen kéne küldjenek

2011. aug. 13. 09:55
 4/14 A kérdező kommentje:

Csak annyi volt a borítékon amit fentebb írtam

Bízok benne hogy önhibámon kívül nem kell ilyen nagy összeget fizetnem a semmiért...

2011. aug. 13. 10:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Be kell menni személyesen, ez itt nem a NAV ügyfélszolgálat.
2011. aug. 13. 10:13
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a feladó valamit csúnyán elrontott,ugyanis az ilyet hivatalos iratként szokták feladni,ami tértivevény,tehát aláírod.Véleményem szerint hívd fel az ügyintézőt,hogy ilyenkor mi van,mert szerintem rosszul adták fel a leveledet.
2011. aug. 13. 10:16
 7/14 A kérdező kommentje:

Mit nem mondasz....

Szerinted hétfőn nem az lesz az első dolgom???

Ennyire hülyének nézel?

Tegnap jött a levél, fél 1 körül

Pénteken 11ig van ügyfélfogadás. Szombat, vasárnap természetesen nincs.

Amúgy sem NAV-os kérdésre kérek választ, hanem hogy mit jelent a kérdésben szereplő fogalom!

2011. aug. 13. 10:18
 8/14 A kérdező kommentje:
Természetesen a 10.13-as okostojásnak írtam az előzőt...
2011. aug. 13. 10:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha bevallás pótlására szólítottak fel, akkor nyugi. Nyújtsd be a bevallást és ennyi. Amúgy elég egyértelmű amit írnak benne: az értesítést követő 8 napon belül. Az értesítés akkor történt meg, amikor átvetted a levelet. Úgyhogy innentől kezdve onnan ketyeg a nyolc nap. Te pont annyira nem fogod tudni bizonyítani azt, hogy mikor vetted át, mint ők. Úgyhogy ebből nem lesz "nagy vaszisztdász". Reális időn belül tegyél eleget a NAV felhívásának, és ennyi a történet. Most úgyis a fél gárda szabin van, nem ezzel fognak foglalkozni.
2011. aug. 13. 10:21
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó!

Egyébként tényleg arra szólítottak fel.

Az a durva hogy tavaly csak keresetpótló juttatásból volt jövedelmem, de nem kaptam tőlük adóbevallós "csomagot" amikor mindenki más...

Egy papírt írattak velünk alá a tanfolyamon, hogy alacsony a "jövedelmünk" és elintézik helyettünk a papírmunkát....

2011. aug. 13. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!