Mit jelent az hogy "értesítésem közlését követő 8 napon belül"?
Tegnap (12-én) kaptam egy levelet a NAV-tól. Felszólítás volt és azt írta hogy az értesítést követő 8 napon belül be kell nyújtanom a hiányosságok pótlását bizonyító iratokat.
Igen ám, azonban a levél végén augusztus 3.-i dátum van...
Nem kellett aláírni a postásnál, tehát nem tudhatják mikor kaptam meg.
Ha harmadikától számolják a 8 napot akkor lehetetlen teljesíteni amit kérnek...
Pedig 200 ezres bírsággal fenyegetnek.... :(
Átvétel számít. DE! Nem tudod bizonyítani, hogy te mikor vetted át. Véletlenül nem volt ajánlott vagy elsőbbségi levél jelzés rajta? Az előzőt a postás "dokumentálja", a másodikat a posta rendszere a postástól függetlenül.
Az ajánlottnál a kézbesítés miatt az a nap 8 naptári nap kezdete.
Bal fent feladónál NAV logó és Nemzeti Adó- és Vámhivatal írás
jobb fent csak annyi hogy díj hitelezve OLK 1000
Csak simán bedobta a postás.... :(
és ha elsőbbségi lett volna rajta, akkor mi lenne? az ugyanolyan, mint a sima levél
ha volt rajta egy Rbetűvel kezdődő sorszám, akkor ajánlott a levél
ha nem, akkor a bedobástól számít, bár felszólítást elvileg tértisen kéne küldjenek
Csak annyi volt a borítékon amit fentebb írtam
Bízok benne hogy önhibámon kívül nem kell ilyen nagy összeget fizetnem a semmiért...
Mit nem mondasz....
Szerinted hétfőn nem az lesz az első dolgom???
Ennyire hülyének nézel?
Tegnap jött a levél, fél 1 körül
Pénteken 11ig van ügyfélfogadás. Szombat, vasárnap természetesen nincs.
Amúgy sem NAV-os kérdésre kérek választ, hanem hogy mit jelent a kérdésben szereplő fogalom!
Köszönöm kedves utolsó!
Egyébként tényleg arra szólítottak fel.
Az a durva hogy tavaly csak keresetpótló juttatásból volt jövedelmem, de nem kaptam tőlük adóbevallós "csomagot" amikor mindenki más...
Egy papírt írattak velünk alá a tanfolyamon, hogy alacsony a "jövedelmünk" és elintézik helyettünk a papírmunkát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!