Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudnám megkerülni az áfát?

Hogyan tudnám megkerülni az áfát?

Figyelt kérdés
számítógépet szeretnék venni, de hallottam, hogy vissza lehet igényelni az áfát valahogy, de ugy tudom, csak vállalkozóknak lehet. ha van ismerősöm, akkor ő megveheti nekem a cége nevére? és akkor 25%kal olcsóbb? vagy azt neki majd be kell fizetni valamikor? sajnos nem nagyon értek ehhez, de előre is köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 6. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt csak nagyon közeli ismerős csinálja csak meg neked.
2011. júl. 6. 20:33
 2/5 A kérdező kommentje:
megcsinálni megcsinálja, csak nem ezt kérdeztem:D mert így még mindig nem tudom, h neki az kerül-e pénzbe, h vissza kell-e vmikor majd térítse az áfát, vagy hogy van ez? mert ha szólok neki megveszi, csak nem tom, nem akarom h késöbb neki pénzbe kerüljön:S mert úgyse szólna ha fizetnie kell még:S ezért kérdeztem
2011. júl. 6. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kerül pénzbe neki, de nem is jár vele jól, mert a könyvelésben nyilván kell tartani a gépet, amortizációt számolgatni rá stb.
2011. júl. 6. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Ő megveszi a gépet, kap számlát a cég nevére, így elszámolhatja költségként, az áfa-ját pedig levonhatja. Ez azt jelenti, hogy ennyivel kevesebb áfa-t kell befizetnie. Ezért neked csak a gép nettó értékét kell odaadnod neki.

Neki ebből fizetni valója nem fog keletkezni.

Azt nem mondanám, hogy rosszul jár vele, hiszen a számítógép nettóját is elszámolhatja költségként.

Arra figyelni kell, hogy mivel szerepel a cég tárgyi eszköz leltárában a gép, selejtezni kell egy kis idő után.

2011. júl. 7. 06:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Adócsalás... Szép, még meg is írod.
2011. júl. 7. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!