Nem kapok számlát a befizetett albérlet pénz után. Nekem származhat belőle bajom?
Neked nem származhat belőle semmi bajod, hiszen adott esetben a főbérlő nem teljesíti adóbevallási és adófizetési kötelezettségét, nem pedig Te.
Csak abból ne legyen bajod, hogy egyszer a főbérlő nem fog "emlékezni" arra, hogy fizettél, és még egyszer be akarja hajtani rajtad az összeget:)
Egyébként azért, mert nem kapsz tőle számlát, még nem biztos, hogy csal, attól még lehet, hogy ő rendesen fizeti az adóhivatalnak, amit kell, csak Neked nem mutogatja meg...
Ha nem írtatok szerződést, akkor ha az apeh számon kéri, akkor valószínűleg te mint szívességi lakáshasználó fogsz megjelenni.
Ami nem feltétlenül rossz, én évekig laktam így albérletben, soha semmi probléma nem volt belőle. Csak nem kellett 20%-kal többet fizetnem az adó miatt.
A dologhoz kapcsolódik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!