Házvásárlási illeték részletfizetése?
Azt szeretném megtudni, hogy az igaz-e az a dolog ha nem múltam még el 35 éves és az ingatlan értéke túllépi a 8 millió forintot, akkor nem biztos, hogy kaphatok részletfizetési kedvezményt?
Állítólag az csak akkor jár ha 35 év alatti vagyok az ingatlan pedig nem drágább, mint 8 millió forint.
Az apeh ezt írja: Az Itv. 26. § (15) bekezdésének új szabálya alapján a 35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdonának megszerzése esetén a vagyonszerző kérelmére – a kérelemben megjelölt időtartamra, de legfeljebb az esedékességtől számított 12 hónapra – havonként egyenlő részletekben teljesítendő pótlékmentes részletfizetést engedélyez. Ez esetben tehát a hivatal mérlegelés nélkül engedélyezi a kedvezményt.
Köszönöm a válaszokat.
Egyet értek az előttem szólóhoz!
Azért mert elmúltál 35 még lehet kérni részletfizetést!
Én 42 vagyok és kaptam, persze én is megírattam egy hasonló céggel, a nevükre már nem emlékszem.
De arra igen, hogy előtte ügyvédnél és könyvelőnél is jártam,persze feleslegesen.
Az ügyvéd megírta volna nem is drágán, de ha elutasítják a fellebbezésre olyan összeget mondott........!
Arról nem is beszélve,felhívni soha nem lehet, ha beszéltem vele válasz helyett időpontot ad.
Hát köszönöm de minden kérdésért nem tudok fizetni!
Felhívtam egy internetes céget" ilyesmit amiről itt említést már tettek "
UGYANAZT ELMONDTA MINT AZ ÜGYVÉD ! CSAK ANNYISZOR HÍVTAM AHÁNYSZOR AKARTAM INGYEN!
És a legjobb, hogy megkaptam a részletet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!