Milyen esetben kell adóbevallást csinálni? A kérdést bővebben kifejtem.
19 éves vagyok, diákmunkán vagyok. Kaptam a közvetítőtől levelet, amiben az adóbevalláshoz szükséges igazolást kaptam meg. Ennél a szövetkezetnél csak 1 alkalommal dolgoztam és 5000 alatt kerestem.
Az APEH-től viszont semmiféle levelet nem kaptam hogy kéne vallanom vagy nem.
Úgy tudom ma van a határidő, és eddig mindenki szerint nem kellet megcsinálnom, ma viszont hallottam hogy minden esetben kell.
Szerintetek?
Ha igen, utólag még megtehetem? Van türelmi idő 20-a után?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Igen el kell késziteni.. türelmi idő igazából nincs.. de ha 20-a után 1-2 két nappal érkezik be akkor még nem szoktak büntetni.
Az adóbevallás csonagot az apeh ügyfélszolg.-nál lehet kapni.. vagy a másik lehetőség
le kell tölteni a bevallás ürlapot--
leirom alépéseket:
1. ) java 1.6-os kell.. az oldal tetején olvasható
2.lépés: ÁNYK - AbevJava ----- Letöltés
3.lépés: a 1053 nyomtatványt kel letölteni..
JNLP
1053 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez
JNLP
1053 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez
Az igazoláson szereplő adatokat be kell irni.. az 1.sorba.. a nyomtatványba. A nyot. felső sorban található ikokok között van elhelyezve az Ellenőrzés ikon, vagy a Pipa.. katt rá és kiirja hogy helyes e a bevallás.
Utánna mentés és ki lehet nyomtatni.
Kell adóbevallást készítened, mivel adóköteles jövedelmed volt. 20-a a határidő, türelmi idő nincs, ha késel a bevallással bírságolhatnak, de igen-igen csekély az esélye, hogy tényleg meg is bírságolnak.
Az Apeh-tól azért nem kaptál semmit, mert korábban nem nyújtottál be bevallást.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor rögtön neki is látok, nehogy aztán pórul járjak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!