Ilyenkor kell csinálni adóbevallást?
Semmi bevételed sem volt? Munkanélküli segély, stb. Mert azt is szerepeltetni kell benne, az is jövedelem.
Ha tényleg semmi sem volt, dobj össze egy nullásat a biztonság kedvéért.
Nem volt, de azért tényleg megcsinálom ahogy írtad, hogy később ne csesztessenek.
Köszi a választ.
Az APEH honlapján a 1053as nyomtatvány kitöltési útmutató.
Átmásolnám, de hiába jelölöm ki, nem tudom másolni.
A 2. pont második bekezdésében van.
(2. Mely esetekben nem kell bevallást benyújtani?
-Ha Ön az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy kizárólag adómentes jogcímen szerzett jövedelmet.)
helló
nekem most küldtek ki egy horibilis összeget, mert nem csináltam adóbevallást.....!!!
Nincs és nem is volt bejelentett munkaviszonyom,,, és úgy tudtam ebben az esetben nem kell bevallást csinálnom....
Vagy a nulláról is kéne?????
Attól, hogy nem volt munkaviszonyod, még lehetett más adóköteles jövedelmed.
Ha volt ilyen, akkor arról a kifizető adatot szolgáltatott a NAVnak, összefuttatták az adatokat és kibukott, hogy nem küldtél be adóbevallást.
Mostanában küldik ki ezeket az értesítéseket, de nem rögtön büntetnek, először csak felszólítanak a hiánypótlásra. Ha téged horribilis összegre büntettek, akkor ott nem csak sima adóbevallás elmaradásról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!