Gyeden lévő, önadózó kismamák, ti hogyan készítettétek el az adóbevallásotokat?
Figyelt kérdés
2010. február közepe óta gyeden vagyok. Tavaly - a lejárati idő előtt - kivettük az életbiztosításomat, így önadózónak kell lennem, mert az az után járó adóvisszatérítést most három évre visszamenőleg vissza kell fizetnem. Eddig az adóbevallásomat a munkáltatóm csinálta, tehát most készítem én először és tök hülye vagyok hozzá. Tegnap(jókor!!) voltam az adóhivatalnál a bevallási csomagért. Hát abban aztán mennyi minden van!!! Ha nekem a 2010. évről kell adóbevallást készítenem, és a gyeden meg a családi pótlékon kívül nem volt más jövedelmem, akkor a 1053-as számú bevalláson ezt hova kell írni? Egyáltalán ebben az esetben melyik lap (1053, 1053-A, 1053-B) vonatkozik rám? Milyen rubrikákat kell kitöltenem? Az első oldalon mit jelent az, hogy "adózói, javítással, helyesbítéssel érintett bevallás típusa" - oda mit írok? A 1053-08-01,02 és a 1053-09-es lap is vonatkozik rám?2011. máj. 17. 16:03
1/4 anonim válasza:
Ird meg privátban az adatokat és bedobom a z apeh.es nyomtatványkitöltöbe, és visszairom melyik sorba mit kell irni.
2/4 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszoló!
Pontosan milyen adatokra gondolsz? A gyed, valamint a családi pótlék összegére hónapokra lebontva? Ennyi volt az összbevételem havi szinten. A befizetni való összeget azt tudom, meg azt is, hogy hova kell beírni.
A válaszod alatt sajnos nekem nem jelent meg az, hogy "privát e-mail a válasz írójának. Ha megtennéd, hogy írsz nekem egy privit?
2011. máj. 17. 22:24
3/4 anonim válasza:
Én sem tudok Neked privit irni..
Mi kell pontosan.. csak a GYED havi bruttó összege, erről kellene Adóigazolásnak lennie amit a folyósitótól , vagy amunkahelytől kellett volna megkapni. Ezen rajta kellene annak is lenni mennyi adóelőleget vontak le..
Ha ez nincs meg.. akkor a havi bruttó összeg kellene. A családi pótlék nem kell az adóbevallásba.. nem adóköteles.
4/4 A kérdező kommentje:
Szerencsére a munkáltatótól kapott papírt megtaláltam, majd bementem a helyi könyvelő irodába (mert közben eszembe jutott, hogy ott is biztosan tudnak segíteni) és ott el is készítettük, már csak postára kell adnom. Egyébként köszönöm a válaszodat, de privit továbbra sem tudtam volna küldeni.
2011. máj. 18. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!