Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kulfoldi jovedelem utani adozas?

Kulfoldi jovedelem utani adozas?

Figyelt kérdés

1. Ki adozik kulfoldi jovedelme utan es mennyit?

2. Kell-e adoznom otthon ha olyan orszagban dolgozom amivel nincs kettos adozast tilto megallapodas, de az ev nagy reszet kulfoldon toltom (tehat nem elek Magyarorszagon), a munkaadom is kulfoldi de mas allampolgarsagu mint ahol dolgozom.

3. Melyk szamit, a munkaltatom orszaga, vagy a munkavegzes helye (ahova a vizumom van)?

Probaltam utana nezni de eleg zavaros volt mert tobb szempotot is sorolt a torveny, de nem tudom, hogy mikor melyik vonatkozik eppen az aktualis helyzetre, es ahogy kivettem allampolgarsagra hivatkozva szinte minden esetben fizettethetnek adot, csak ahol van egyezmeny, ott csak a magyar es a kulfoldi adozas kozotti kulonbozetet, ahol nincs ott meg teljeset.

2011. ápr. 21. 14:58
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Mint irtam, kulfoldi cegnel dolgozom, kulfoldon, de nem is a munkaadom orszagabanm hanem egy "harmadikban" (marmint az allampolgarsagom, a munkaadom, es a munkahelyemet tekintve). Semmi hazai vanatkozasa nincs a dolognak, csak annyi, hogy (egyelore meg) magyar (USD) bankszamlara kapom a fizum, de ezt is igyekszem megvaltoztatni minel elobb. A vegen azert otthon landol a fizum ugyis, mert csalad otthon van, es hosszu tavu terveim oda kotnek, de par evet itt toltenek ha lehet.
2011. ápr. 26. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!