Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kulfoldi jovedelem utani adozas?

Kulfoldi jovedelem utani adozas?

Figyelt kérdés

1. Ki adozik kulfoldi jovedelme utan es mennyit?

2. Kell-e adoznom otthon ha olyan orszagban dolgozom amivel nincs kettos adozast tilto megallapodas, de az ev nagy reszet kulfoldon toltom (tehat nem elek Magyarorszagon), a munkaadom is kulfoldi de mas allampolgarsagu mint ahol dolgozom.

3. Melyk szamit, a munkaltatom orszaga, vagy a munkavegzes helye (ahova a vizumom van)?

Probaltam utana nezni de eleg zavaros volt mert tobb szempotot is sorolt a torveny, de nem tudom, hogy mikor melyik vonatkozik eppen az aktualis helyzetre, es ahogy kivettem allampolgarsagra hivatkozva szinte minden esetben fizettethetnek adot, csak ahol van egyezmeny, ott csak a magyar es a kulfoldi adozas kozotti kulonbozetet, ahol nincs ott meg teljeset.

2011. ápr. 21. 14:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem a legtökéletesebb választ a munkatársad adhatna, aki ugyanabban a helyzetben van, mint te
2011. ápr. 21. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:

1. Mivel én Angliában élek/dolgozom így adózom is.Hogy mennyit ..nos nem igazán vágom,de olyan 20 %-ot biztosan.

2. Nem kell otthon adóznod,ha külföldön adózol..

Ha valaki egész évben külföldön dolgozik/adózik annak otthon még adóbevallást sem kell csinálnia,csak egy esetben.

Akkor ha mondjuk az év fele részében otthon dolgoztál majd kimentél és a többi hónapban külföldön dolgozol..Ez csakis az első évben van ha év közben megy ki az ember..

3. Mindig a munkavégzés helye számít..Teljesen mindegy hogy a munkáltató milyen nemzetiségű ha egy adott országban dolgozol akkor annak az országnak az adótörvényeit kell betartanod,és követned..

Otthon is nagyon sok cég van aminek a munkáltatója Japán,Német,Angol..mégis Magyarországon van a munkahely,Magyarországnak adózunk..Ugyanez a helyzet az egész világon..Ha te Angliában élsz/dolgozol,de a cég Japán (pl:HONDA) akkor is az angoloknak fogsz adózni és nem a Japánoknak.

2011. ápr. 21. 15:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Koszi.

A munkatarsaim sem tudjak, ok is hasonlo kerdeseket tesznek fel.

Az angol pelda nem tudom jo-e, mert ott mas egyezmenyek vannak az orszagok kozott (Magyaro.-Anglia).

Annyiban bonyolult meg a helyzet, hogy itt, nem fizetek adot mert nem kell, viszont a jovedelmem magyar bankszamlara megy amit a munkaadom utal. Ha ezt a magyar adohatosag eszreveszi akkor megadoztathatja barmilyen jogcimen?

Szamit ha ebbol a jovedelembol otthon veszek valamit, ingatlant, stb...? (azon kivul persze, hogy az ingatlan utan az adot befizetem)

2011. ápr. 21. 16:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Így már más a helyzet.Írod,hogy az adott országban nem adózol,de a fizetésedet mindig magyar bankszámlára kapod..Elvileg ebben az esetben a magyar adóhatóságnál kell elszámolnod..De mivel nem vagyok benne biztos,így a legjobb az lenne,ha felhívnád az apeh irodát(akár ismeretlenül is) és tájékoztatást kérsz..Tőlük kéne megkérdezni,hogy mi a teendő adózásnál ha valaki egy nem UNIÓS országban dolgozik,és az adott országban nincs adózási rendszer (bár erre én is kíváncsi lennék,hogy ez melyik ország??) Az illető a fizetését magyar bankszámlára kapja..Ha ők azt mondják hogy neked nem kell adóznod akkor később nem lesz semmi gondod sem házvételnél,sem vagyon befektetésnél..(bár ezt kétlem,hogy sehol nem kell adóznod..)Megírod melyik ország ahol nem kell adózni??
2011. ápr. 21. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Még valamit..

Csak egy példa: Ha valaki nyer egy nagyobb összeget Las Vegasban az ugye már az adózott összeget kapja kézhez.Ha hazaviszi a nyereményét,és berakja a bankszámlájára,a magyar hatóság újra megadóztatja...(és ez csak egy nyereményből befolyt összeg,akkor gondolom havi fizetésnél is van valami számít)Érdemes az apehtól infót kérned..

2011. ápr. 21. 16:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Van különbség az adózásban csak attól, hogy milyen számlára kapom a fizum?

Csak azért kapom a magyarra mert így egyerűbb volt. Nyithatok itt is számlát, csak annak más hátrányai vannak.

Olyan helyen dolgozom ahol az ország gazdasági helyzete megengedheti, hogy ne terheljék halálra a dolgozót. :)

2011. ápr. 21. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:

titok az ország neve?? Mert utána néztem a neten,és sehol nem találtam még utalást sem hogy van olyan ország ahol nincs adózás..Még Dubai-ban is adóznak az emberek..

De teljesen mindegy..A kérdéseidet az apehnak kell feltenned,mert én ha csak azt veszem,hogy egy külföldi nyereményt/örökséget,ajándékpénzt le kell adózni,akkor kétlem,hogy egy külföldi fizetést ahol nem adózól nem kell elszámolnod sehol..

2011. ápr. 21. 19:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja! és teljesen mindegy hogy milyen számlára egy a pénz..ez nem változtatja meg az adózás összegét..
2011. ápr. 21. 19:45
 9/11 A kérdező kommentje:

"Dubai az elmúlt évek során határozottan az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági befektetés lehet, mivel a nyereség után semmiféle adót nem kell fizetni."

Ezt csak az érdekesség kedvéért.

Amúgy UAE.

Azért itt tettem fel a kérdést mert érdekeltek volna a gyakorlati tapasztalatok.

Az apeh 100%-ig biztos vagyok, hogy talál módot rá, hogy megadóztasson bármit, de tekintve, hogy 3 éves tartózkodási vízumom, itteni személyim és jogsim van, és 1 évből 10 hónapot itt töltök nem érzem jogosnak ha ezért otthon bármilyen jogcímen le kéne adnom a keresetem X százalékát.

2011. ápr. 22. 07:12
 10/11 anonim ***** válasza:

és az sem mindegy, hogy magyar cégnél dolgozol e, de külföldön, vagy kiküldetésben vagy, vagy pedig közvetítve, vagy külföldi cégnél dolgozol külföldön. TOTÁL NEM MINDEGY SEMMI.

egy ismerősöm kinti(német) cégnél dolgozik kint(németben) (semmi itthoni céghez nincs köze)kinti bankszámlára kap fizut, minden adója kint van, és óriási különbség van családi állapottól függően az adó összegét tekintve.

egyedülállók majdnem 10-szer annyi adót fizetnek, mint családosok.

2011. ápr. 26. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!