Kell-e illetéket vagy bármilyen összeget fizetni ajándékozásnál? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Az édesanyám elszeretné ajándékozni az ingatlanját nekem és a testvéremnek.Ezután kell nekünk valami illetéket fizetni? A ház kb. 13 millió forintot ér.
Hol tudnék ennek menetéről bővebben olvasni?
Köszönöm
2011. márc. 29. 10:29
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ebben az esetben már nem kell, de majd a szerződést készítő ügyvéd úgyis megmondja pontosan.
2/5 anonim válasza:
esetleg a NAV honlapján??? [link] De csak gyors ránéztem olvasd el.
Vagy www.magyarország.hu azonbelül ügyintézés...nézz körül ott is
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
Elvileg kéne, de úgy tudom 2011-től közvetlen családtagnak történő ajándékozás esetén (anya - apa - gyerek - testvér - nagyszülő) már nem kell fizetni semmi adót csak valami illetéket a földhivatalba.
5/5 anonim válasza:
Egyenesági rokoni kapcsolat esetén, ingatlan ajándékozásnál nem kell illetéket fizetni.
Pénz ajándékozás esetén, amennyiben az átutalás útján történik akkor sem kell.
Amennyiben több információra lenne szüksége látogason el a következő oldalra:
Nekem öröklési illetékkel kapcsolatban segítettek, és nagyon meg voltam elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!