Milyen szervhez fordulhatok, ha a tulaj, akitől bérlem az ingatlant, nem hajlandó aláírni a bérleti díjról az átvételi elismervényt?
Ha van szerződés, akkor amíg a szerződés él, addig a benne foglalt pénz minden hónap megadott napján átadottnak tekintendő. Tehát elismervény nélkül is amíg nem bontjátok a szerződést, addig úgy fogják venni, hogy ti fizettetek.
De ha titeket megnyugtat, az a legtisztább, ha inkább átutaljátok a pénzt lakbér, hónap közleménnyel.
Hát, rögtön gondoltam! (csak megjegyzem, hogy máskor legyetek alaposabbak, és közösen írjátok meg. Előtte nézzetek sok sok sablont! én is sokszor megszívtam már)
Amúgy, ha kiköltöztök egy dologra figyeljetek! Addig ne fizessétek ki az utolsó (elszámoló) részletet ameddig alá nem írja, hogy ezek után semmivel sem fogtok tartozni neki...
Nem fog ragaszkodni a felmondási időhöz, ha azt mondod neki, hogy addig nem adod a pénzt, amíg ő nem adja az aláírását az átvételi bizonylatra. Abban a percben vagy aláírja, vagy közli veletek, hogy takarodjatok a lakásból. Ezért előtte nézzél szét, hogy hova tudsz elköltözni!
Mert vagy: aláírás, vagy postai csekk, vagy banki utalás, de valamivel tudnod kell bizonyítanod, hogy minden hónapban rendesen fizettél.
Hivatkozz arra, hogy most nincs pénzed, és lakd le a kauciót, aztán el fog zavarni úgyis. Albérlet első szabálya; KAUCIÓT SOSEM AD VISSZA SENKI, mindegy mi van a szerződésben.
Amúgy meg sztem költözz el, ne ő tegyen már szívességet, teli a piac lakássokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!