Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kaptam kevesebb fizetést...

Miért kaptam kevesebb fizetést? A főnököm csak a vállát vonogatja!

Figyelt kérdés
A kormány csökkentette az adót, de februárban kevesebb lett a fizetésem!!! A főnökömet kérdőre vontam, hogy ez hogy lehet! Ha eddig több adót fizettem, most meg kevesebbet akkor miért jut nekem kevesebb pénz?? Hol jelenthetem fel a cégemet? Mit tehetek ebben az esetben?
2011. febr. 8. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Bércédulát nem kaptok? Azon rajta van minden. Nem az adójóváírás csökkentése miatt?
2011. febr. 8. 14:23
 2/9 A kérdező kommentje:
De kaptam. Ott a bruttóm ugyanannyi, de miért kevesebb akkor a nettóm??
2011. febr. 8. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyi a bruttód, de most már kevesebb adójóváírás jár, ha jól tudom.

[link]

Írd be ide a bruttódat, és a gyerekek számát, ha kell, és meglátod, hogy jól kaptál-e kézhez!

2011. febr. 8. 14:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem értem! Ennyit kaptam, de eddig azt hittem, hogy csökken az adó és több pénzt kapok. Most csökkent, de kevesebbet. Lehet, hogy tartozom a főnökömnek egy bocsánatkéréssel
2011. febr. 8. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Pl. a nyugdíjjárulék is emelkedett, 9,5-ről 10 %-ra.
2011. febr. 8. 14:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy 1%-kal csökkent az adó, de az adójóváírás összege (ami adókedvezmény), szintén csökkent 3000 Ft-tal, illetve a nyugdíjjárulék is emelkedett 0,5%-kal. Valószínű, hogy annyi a bruttód, hogy ez az 1%-kos adócsökkenés nem ellensúlyozza az adójóváírás csökkenését és a nyugdíjjárulék emelkedését.
2011. febr. 8. 15:19
 7/9 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ha 280 ezer bruttó alatt vagy és nincs eltartott gyereked, akkor te ezt az adócsökkentést megszívtad..
2011. febr. 8. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez A Fidesz féle adócsökkentés!
2011. febr. 9. 14:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Sokan azt hitték hogy csökken az adójók pedig nem . Az adójóváírás is csökkent nem csak a százalék.... És akkor a szuperbruttóról ne is beszéljünk... ha gari bérminimumban gondolkodsz tavaly 89 500 helyett iédn 94 000 bérrel adójóváírással kb ötszáz forint nettóval kaptam többet.... és ez igy jó sajnos. A bruttóm meg emelkedett 4 500-al...
2011. febr. 9. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!