Kié a felelősség ha a munkáltató egész évben többet utalt, mint amennyi járt volna?
Minden esetben vissza kell fizetni? Nincs pl. elévülési idő?
Biztos, hogy nekem kell visszafizetnem? Hiszen egyrészt nem én hibáztam, másrészt nem vagyok tb szakértő, honnan kellett volna tudnom, hogy rosszul számfejtették?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
Azért van még ezzel kapcsolatban kérdésem :)
Ez az egész "túlfizetés" mikor derülhet ki? Ugyanis én szóltam a bérszámfejtőnek, aki közölte, hogy ő nem vette észre, hogy a program nem figyelte a maximalizálást. Az adóbevalláskor? Mert akkor szerintem (de javítson ki valaki, ha tévedek) senkit nem érdekel, hogy gyed a jövedelmem, nem?
Félreértés ne essék, nem szeretném mindenáron megúszni a visszafizetést, csak erősen bosszant, ha én a közértben többet fizetek, mint amennyit kéne, akkor így jártam, jelen esetben meg semmi olyan nincs, hogy bocs, én nem vagyok tb szakértő, honnan kéne, hogy tudjam, hogy nem ennyit kellett volna utalniuk? Tehát a bérszámfejtőnek semmilyen felelőssége nincs? Akkor mindenkinek annyit utal, amennyit gondol, majd úgyis kiderült/visszafizetik? Ez nekem egy kicsit érdekes.
Szerintem, ha szóltál a bérszámfejtőnek, akkor korrekt voltál és nekik kéne intézkedni.
Jogilag nem tudom kié a felelősség, de jobb lenne minél előbb rendezni, és akkor nem kell 5 évig ezen parázni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!