Ez az APEH figyelmetlensége miatt van? Vagy létezik olyan, hogy a munkáltató kifizeti a TB-elmaradást, amit levon a dolgozótól?
Egy ismerősöm pár évvel ezelőtt 7 hónapig nem dolgozott egy évben,és a TB-jét sem fizette.Majd év vége fele lett munkája,adóbevallásnál még kapott vissza 10-en valahány ezret,és nem vontak le TB-tartozást...
Tavaly:Páromnak 2-3 hónapig nem volt munkája,így TB-t sem fizetett.Majd év végén lett munkája.Viszont az APEH levonja az adó visszatérítéses pénzéből a nem fizetett TB-ket.
a párod esetében járt el jól az adóhatóság, az ismerősödnél nem tudom, mi volt, lehet, hogy a munkabéréből letiltották, ezért nem kellett a visszajáró pénzből levonni. vagy lehet, hogy az ismerős munkanélkülin volt, vagy passzív táppénzen, ami ugyanúgy biztosítotti jogviszonynak számít.
ügyfélkaputok van? ha lenne, a folyószámlakivonaton megnézhetnétek, hogy hogy is volt ez az egész.
nem volt se munkanélkülin,se passzívban,még örült is,hogy nem kellett utólag befizetnie.
Az ügyfélkaput nem tudom,meg mondom őszintén nem is hallottam róla.Mi is ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!