Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2009.10.16-tól nincs bejelente...

2009.10.16-tól nincs bejelentett munkahelyem fél évig külföldön voltam de nem dolgoztam semmit kint most kaptam az apehtól egy levelet tb-tartrozás címen. Nyilatkozatot is küldtek meg minden. Mire Számítsak?

Figyelt kérdés
Kitöltöm a papírt beviszem és utána mi a teendőm? orvosnál nem voltam pont ez miatt amiért nincs tb-m fiatal pályakezdő vagyok.Több mint valószínű kapok csekket is és ha nem bírom befizetni ami megint valószínű mert nincs jövedelmem,lehet részletre is fizetni vagy hogyan működik?
2011. jan. 3. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ne bemenjél, mert részint ki tudja milyen napja van az ügyintézőnek, ha felidegesítette az előző ügyfél, veled fog kiszúrni. Másrészt azt mond amit akar, később nem hivatkozhatsz rá, hogy ezt ée ezt mindta, mert ő egyszerűen azt monghatja, hogy mást mondott.

Írjál egy levelet az APEHnak (csak simán a megyei APEHnak címezd, nem kell rá, hogy melyik osztály), add fel ajánlottan. Abban kérd, hogy ilyen és ilyen a jövedelmi és vagyoni helyzeted, ezért kéred a tartozás elengedését. 30 napon belül válaszolnak vissza. Ha írtak, meglátod, mi a következő lépés.

2011. jan. 5. 07:20
 12/12 anonim ***** válasza:

Ne ess nagyon kétségbe! Nincs minden veszve!

Létezik az APEH-nál egy fizetési könnyítési nevezetű osztály. Ők bírálják el a részletfizetéseket, ők adhatnak halasztást, vagy méltányosságból eltörölhetik a tartozásod.

Nem feltétlenül kell személyesen mászkálni hivatalokba, mivel éppen milyen bugyi van az ügyintézőn, azt mond.

A lényeg: Kérd írásban, hogy tekintsenek el a kiszabott tartozástól és annak kamataitól, bírságaitól.... stb., vagyoni és pályakezdő helyzetedre tekintettel, méltányosságból. Ha lehet, ne részletfizetést kérj első körben, hanem tartozástörlést.

Lehet, hogy eltörlik, de lehet, hogy csak mérséklik, akkor viszont kérj egy részletfizetést rá.

Hidd el, nem vagy egyedül, sokan nem tudják, hogy ha már nem tanulnak, és nem kapnak álláskeresési juttatásokat, de nem is keresnek, akkor is kell havonta egészségügyi hozzájárulás címen fizetniük az államnak. Mivel orvosi ellátást csak ennek fejében kaphatnak, és ez még egyenlőre kötelező, nem választás kérdése.

2011. jan. 11. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!