2009.10.16-tól nincs bejelentett munkahelyem fél évig külföldön voltam de nem dolgoztam semmit kint most kaptam az apehtól egy levelet tb-tartrozás címen. Nyilatkozatot is küldtek meg minden. Mire Számítsak?
Ha volt legalább 45 nap munkaviszonyod, akkor a munkaviszonyod megszűnése után még 45 napig passzív jogon jogosult voltál az ellátásokra (addig nem kellett fizetned) Ez alapján 2009.12.01-től kell rendezned a TBd (2010-ben 4950 Ft/hó)
Ha a munkaügyi központba való jelentkezést megelőző 4 évben volt legalább 365 nap munkaviszonyod, akkor álláskeresési járadékot kaphatsz. Ha nem volt 365, de volt 200, akkor áll.ker.segélyt. Ha kapod valamelyiket, akkor a Tbd is rendezik, de csak attól a naptól kezdve, amikortól fizetnek neked (visszamenőlegesen nem)
Ha nem kapsz pénzbeli ellátást a munkaügyitől, akkor szociális és vagyoni helyzeted alapján kérelmedre az önkormányzat rendezi a TBd. De ők is csak a megállapító határozat napjától.
Sajnos a 2009 decemberétől felgyűlt TB tartozást neked kell valahogy rendezned.
Kérjél az APEHtől méltányosságból tartozás elengedést (nincs jövedelmed, vagyonod, méltányosságból szíveskedjenek elengedni a tartozásod) Ha nem kapod meg, kérjél rá részletfizetési lehetőséget (azt biztos megadják)
Az nem számít a TB fizetési kötelezettségnél, hogy voltál-e orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!