Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Januártól esedékes 3 gyerek...

Januártól esedékes 3 gyerek utáni adókedvezményt csak havonta vagy adóév végén márciusban egy összegben is lehet igényelni? Köszönöm.

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 21:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
sikerült lenyúlnotok szegény sorstársamat?
2011. jan. 24. 18:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Igen sikerült. De más haszna is volt. Azóta kicsit más a hozzáállása a dolgokhoz. Gondolom azt hitte, hogy rajta kívül mindenki hülye, aztán rá kellett döbbenie, hogy tévedett. Az emberek többsége nem megy el pár ezer forint miatt bíróságra, mert már maga a tudat is herce-hurcát jelent, és inkább nem vállalják fel, vagy nem tudják, hogy ez az út is létezik. De majd ha több 10.000,- Ft-ról lesz szó havonta, akkor lehet, hogy elindul egyfajta lavina, és csak pislogunk, ha híradót nézünk...
2011. jan. 26. 07:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Csak gratulálni tudok!Azt gyanítom,engem is így ver át az ex.Mit lépjek?Mit ajánlasz?Visszamenőleg is megkaptad?

2011. jan. 26. 14:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Visszamenőleg nem kaptuk meg, mivel nem is kértük, mivel adott évben adókedvezményes kiskapus dologról volt szó, de viszont egyben megemeltettük a 16 % gyerektartást 20 %-ra. Ha már lúd, legyen kövér. A másik oldalon már nem volt eltartandó gyerek, és a feleségnek is volt jövedelme, ezért meg is ítélték, mivel jól keresett az apuka. De visszafelé is igaz ez a dolog, ha olyan élethelyzet adódik, hogy sokallják a gyerektartást, akkor például az apa is kérheti annak csökkentését. Persze mindent igazolni, bizonyítgatni kell. Nem szentírás az legelső bírói ítélet. Többnyire a gyerek javára döntenek, nem véletlenül van az, hogy ha nem tud az apa fizetni, akkor az állam megelőlegezi egy ideig, aztán behajtatja az apán később.

Igazán nem tudok mit ajánlani, de az eszembe jutott, hogy volt egy állásfoglalás valahol - talán 2 éve - hogy adóbevalláskor felül kell bírálni (a kedvezmények igénybevétele után) a nettó bért, és korrigálni kell a gyerektartás végleges összegét. Most éppen azon dolgozom, megtaláljam, hol olvastam ezt, vagy valami hasonlót egy rendeletfélében. Lehet, hogy fent is "észrevettek" valamit akkoriban....

Érdeklődj a bíróságon, biztosan adnak tanácsot, én is úgy kezdtem.

2011. jan. 27. 06:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Közben búvárkodtam, ráharaptam a témára. Mivel a mi esetünk elég régen volt, kiváncsi voltam változott-e a jogszabály vagy valami. Sokan írják az interneten, hogy erre nem vonatkozik a tartásdíj fizetési kötelezettség, de semmi hivatkozást nem tudnak felmutatni (értsd: paragrafust).

Viszont az 1952. évi IV. törvény 69/A-69/E. paragrafus ír a gyerektartásról, valamint a 4/1987. (VI. 14.) IM rendelet 10-17. §-a a levonás alapjáról, egyebekről. Én ezekből azt olvasom ki, hogy sima ügy lenne a tényleges nettóból történő fizetés dolga ma is, úgyanúgy, ahogy annak idején nálunk. Tehát bruttó BÉR, levonva ADÓ!!, nyugdíjjárulék, természetbeni járulékok, munkavállalói (munkaerő-piaci) járulékok, és kijön a nettó bér, ami nem feltétlenül ugyanaz év közben, mint év végén. Szerintem esélyes a dolog, ha a bíróságon levezetjük a számítást. Persze az kérdés, hogy a havi - mondjuk 1 gyerek után járó - családi kedvezmény miatti 10.000,- nettó bér növekedés - például 20%-a - megéri-e a bírósági dolgot.

Ezt döntse el mindenki maga.

2011. jan. 27. 06:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért a 4 gyerek után járó nettó növekedés már megéri jól kereső apukánál,pláne,ha eddig eltitkolta,hogy egy összegben kérte az adójóváírást,és így az után nem küldött gyerektartást...az elsőszülöttnek.Hogy még el is hanyagolja az már csak hab a tortán.
2011. jan. 27. 17:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Akármennyire kicsi az eltitkolt jövedelem nektek járó %os része, apukának megérte bűncselekményt elkövetni..mert az!És végrehajtást lehet rá kérni!
2011. febr. 17. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!