Ha valaki az apeh felé eladósodott, az apeh figyelemmel kíséri az adós hozzátartozóinak (házastárs, gyerek) pénzmozgását is?
nekem is most jött ki egy levél A NAV-tól :(
Én úgy tudom, hogy az egy háztartásban élők költségiet, adó ügyeit egybe számítják. Nekem van egy viszonylag kisebb tarrtozásom Tb-ügyből kifolyólag, de sajnos ezt sem tudom befizetni. eleinte az Apeh küldött levelet. Kérvényeztem, hogy szüntesség meg a tartozásomat, mert nem tudom kifizetni(kb70 ezerről van szó) . sajnos annyira nem állok jól hogy ilyen "kis" összeget sem tudok befizetni. Azt hittem hogy be vagyok jelentve, de tévedtem, így a magamnak fizetendő tb befizetése elmaradt, és felhalmozódott. Szóval a lényeg hogy már nem az apeh, hanem a NAV-tól kaptam levelet. nem tudom mit csináljak, de nekem is elutasította anno az apeh a kérelmemet amikor arra hivatkoztam hogy nem tudom befizetni. azt mondták, hogy akkor küldjem be a szüleim fizetési papírjait. Pf... 23 vagyok, és semmi közöm a szüleim pénzéhez, csak mint albérlő lakom náluk vicc. Szted mit csináljak?
Kedves GULIS! Ezt nem igazán értem. nekem van tartozásom, és mikor kérelmet írtam, az volt rá a válasz, hogy küldjem be a szüleim fizzetési kimutatását, hogy azzal bizonyítsam hogy az egy főre jutó jövedelem családon belül nem éri el azt a bizonyos kevés összeget(nem tudom mennyi volt már nem emlékszem)
Csak itt az a probléma, hogy Én mint albérlő élek ott, és hiába keresnek a szüleim százazreket akár, nem kapok belőle, és nem is kérnék.. ez a saját magány tartozásom, de mivel együ házban élek a szülőkkel, a nav egy kalap alá venne mindet. ez 2 éve volt.. azóta módosult a törvény? vagy nem érttem.
Helló!
A kérelmed méltányossági kérelemnek minősül. A méltányosságot úgy tudják elbírálni, hogy nézik az egy főre eső jövedelmet. Ezért kérték be a háztartásban élők adatait (sőt, ha jól gondolom még a szüleid adóazonosítóját is kérték, hogy a saját nyilvántartásukban be tudják őket azonosítani). Ilyenkor úgy is felfoghatod, hogy külön háztartásban éltek egy házon belül és az ő adataikat nem adod meg (mert hát igazándiból semmi közük a te ügyedhez). Én ezt javaslom egyébként, ha legközelebb lesz ilyen ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!