Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adózáshoz elég a szerződés...

Adózáshoz elég a szerződés is? (Albérletkiadásnál)

Figyelt kérdés
2010. nov. 22. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Adószámot kell kérni az APEH-nál, aztán számlatömböt venni hozzá, és számlákat adni az albérlet összegéről a bérlőnek (amiből természetesen marad saját példányod is). A számlák összege lesz az adó alapja.
2010. nov. 22. 23:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy elég. Ahogy mondjuk egy lakás eladásához sem váltasz ki adószámot, hanem elég a szerződés, úgy itt is.

De mivel előttem mást mondtak, szerintem kérdezz utána megbízható helyen, mert a gyk nem az!

2010. nov. 22. 23:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Kell az adószám, mert folyamatos bevételről van szó. Nem vállalkozói engedélyről van szó, ez teljesen más dolog, adószámos magánszemély leszel.
2010. nov. 22. 23:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy az első válaszadó írta!
2010. nov. 23. 09:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Szerződés alapján is lehet adózni, még csak adószám se kell hozzá.
2010. nov. 23. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Elég a szerződés, adózni kell , és csak bérbeadásra za adószám kiváltása már nem kötelező. A szerződésen felül egy pénztárbizonylatot javaslok vezetni, igy követhető hogy mikor mennyi után kell adózni ezt bármelyik nyomi boltban kapsz.
2010. nov. 24. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Valóban nem szükséges már adószámot kiváltani bizonyos esetekben. Viszont a szerződés nem elég, köteles a bérbeadó számviteli bizonylatot kibocsátani.

[link]

Itt van leírva, hogy ki mentesülhet az adószám kiváltása alól, valamint az is, hogy kell bizonylatot kibocsátani.

2010. nov. 30. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!