Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell valamit az APEH felé...

Kell valamit az APEH felé fizetnem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Oda szeretném ajándékozni a nagybátyámnak a részemet egy nyaralóból. Nekem ez után kell majd valamit fizetnem?
2010. nov. 15. 09:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha ingyenes az ajándékozás akkor az ajándékozó nem fizet semmit, ellenben a megajándékozott a vagyonszerzés okán illetéket.
2010. nov. 19. 15:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak megismételni tudom az előző válaszadót. Neked nem kell fizetned, de a megajándékozott illetékköteles lesz. Még ha a fiadnak vagy éppen apádnak ajándékoznál is ez lenne a helyzet.
2010. nov. 26. 09:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még annyi, hogy azt nem tudod ha netán eladom de annyi pénzért amennyiért fel van értékelve ( és egyszer már fizettem utána illetéket, amikor megörököltem) akkor adóbevallásnál kell majd megint fizetnem?
2010. nov. 26. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!