Ha eladok egy festményt, akkor kell fizetnem adót, illetéket, vagy bármit az APEH-nak?
Figyelt kérdés
Áfá-s számlát kaptam róla.2009. jún. 14. 13:00
1/8 anonim válasza:
Elméletileg bevétel, ami számlaköteles, tehát be kell vallani.
Én nem vallanám be, de ez már egy egyéni dolog.
2/8 anonim válasza:
Eladóként te kaptál róla ÁFA-s számlát? Az szép baleset lenne...
3/8 A kérdező kommentje:
21:35 Miért nem segítesz, ha Te tisztába vagy az Áfa jelentésével? Én a segítségedre szorultam volna. Semmi baj, nem haragszom! Ha valaha Svédországba tévednél és ne adj' Isten szükséged lesz egy aneszteziológusra, csak jelezd! Rám mindig számíthatsz.
2009. jún. 14. 22:56
4/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy mennyiért adod el. Magyarországon 200 ezer Ft-ig ingóság eladása illetékmentes. Adózni elvileg kellene belőle. Amikor megvetted akkor kaptál róla sámlát? Mert annak nagyon nincs köze ahhoz ha te eladod, az áfás számla akkor érdekes, ha te ezt vállalkozóként végzed,mármint a festményeladást, mert akkor ugye lehet visszaigényelni áfát, de magánszemélyként erre nincs lehetőséged. Ha mindez Svédországba történt akkor ezek a szabályok nem mérvadóak.
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, egy galériától kaptam számlát, akinek eladtam. Nagy összegről van szó. És mivel Magyarországon adtam el, ezért nem tudom mit/mikor kell utána fizetni. Köszönöm az érdemi válaszodat :)
2009. jún. 15. 10:47
6/8 anonim válasza:
Ha eladsz egy festményt, az ingóság, és a következőképpen kell utána adózni: a bevételedből le kell vonni a szerzésre
fordított kiadásokat, az így kapott jövedelem után adózol, de csak akkor, ha a jövedelem meghaladta a 800.000 Ft-ot.
Egy példával szemléltetve: 500.000 Ft-ért vettél egy festményt, amit eladsz 2.000.000 Ft-ért. A jövedelmed ebből 1.500.000 Ft, ennek a 25 %-os adója 375.000 Ft, de a befizetendő adód 375.000 Ft - 50.000 Ft = 325.000 Ft.
A visszterhes vagyonátruházási illetéket a vevőnek kell fizetni. Remélem, segítettem valamit.
7/8 A kérdező kommentje:
20.15 Köszönöm szépen a nagyon érthető és hasznos válaszod! Sokat segítettél! Kedves vagy :)
2009. jún. 15. 23:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!